Još niže strasti: Fotke koje Zaharova ne želi da vidite

Marija Zaharova
Foto: EPA - EFE / YURI KOCHETKOV

Ona je jedna od najpoznatijih Ruskinja, kod koje važi pravilo "što na umu, to na drumu" - Marija Zaharova. Ipak, neke detalje iz privatnog života Zaharova bi više volela da sakrije, kao što su hit fotke sa njenog venčanja.

Marija Zaharova, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije, u Srbiji je izazvala buru svojom reakcijom na Vučićevu posetu Beloj kući. Brzo je obrisala svoju Fejsbuk objavu, ali internet sve pamti.

Da, „Putinova čelična lejdi“ je srpskog predsednika pred Trampom uporedila sa Šeron Stoun u kultnom trileru „Niske strasti“.

Ruskinja je ovime nasmejala svet, a to nije bio jedini put kada je koristila humor u političke svrhe. Ona žustro brani ruske interese šalama koje se retko ko usudi da izgovori, a zapadni mediji je nazivaju „kraljicom ruskih trolova“.

Recimo, svet je brujao o slučaju kada je finskog novinara, zabrinutog za LGBT prava pod vladavinom čečenskog lidera Kadirova, htela da da pošalje baš u Čečeniju – usput ga pitavši „da li se plaši“.

Pročitajte još:

To je samo jedan u nizu neverovatnih performansa Zaharove – jednom je rekla ukrajinskom komentatoru u emisiji: „Pustite me da govorim, ili ćete zaista čuti kako zvuče ruske rakete“. Kada je Obamin državni sekretar Džon Keri savetovao studente Harvarda da, pod Trampovom administracijom, treba da „nauče ruski“, Zaharova je istakla da je i sam imao dva mandata da to učini.

Međutim, iako je glasna o svim političkim temama, Zaharova se trudi da sakrije svoj privatni život. Zna se da joj je otac bio diplomata u SSSR, dok joj je majka istoričarka umetnosti.

Ali, postoji jedna serija fotografija, koja i dalje kruži internetom, a koju bi Ruskinja radije da zaboravi – fotografije sa njenog venčanja! Zaharova se udala u Njujorku 2005. godine, a njen muž nije poznata ličnost, već je „običan inženjer“ po imenu Andrej Makarov.

Zaharova se udala na jednostavnoj ceremoniji u ruskom konzulatu, a nosila je izgleda najkraću venčanicu ikada – dok fotografije nje i njenog izabranika pokazuju da su se sve vreme baš dobro zabavljali.

Fotografije nastale pre 15 godina gotovo je nemoguće povezati sa sadašnjim imidžom Zaharove, ali izgleda i da je uvek hladna i uzdržana političarka imala svoje „divlje“ trenutke. Svadba svakako treba da bude dan kada ćete vi najbolje da se provedete – a šta će drugi da misle o vašem izgledu ili ponašanju, i nije toliko važno, zar ne?

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram