Čovek koji je venčao i Brenu i Cecu: Ove detalje sa svadbe ću uvek pamtiti

ceca brena svadba
Foto: EPA PHOTO /EPA/MILOS JELESIJEVIC; Printscreen/YouTube/Lepa Brena; Zoran Ilić/RAS Srbija

Odličan uvid u ove događaje imao je – matičar.

Svadba decenije, svadba veka, nikad viđen raskoš, torta od 70 kilograma… Uz takve superlative se već dugo govori o svadbi i Lepe Brene i Cece Ražnatović. I dok su i svetski i domaći mediji raspredali o sočnim detaljima, najbolji uvid u ove događaje imao je – matičar. Radivoj Mrđa, čovek koji je venčao obe pevačke zvezde, za Zadovoljnu priča koje će detalje sa tih proslava zauvek pamtiti.

Radivoj Mrđa Foto:Zoran Ilić/RAS Srbija

Brenina svadba – peh u sali

I dalje se priča o tome kako je te 1991. godine zbog venčanja Lepe Brene i Bobe Živojinovića prekinut Dnevnik 2 da bi mladenci mogli da se uključe uživo u program. Neplanirane nimalo prijatne scene ostale su skrajnute.

„Venčanje je trebalo da bude u velikoj konferencijskoj sali Sava centra. Trebalo je da sve bude holivudski namešteno, da svira simfonijski orkestar… Ali cev je pukla i venčanje je moralo da bude u bioskopskoj sali. Svi gosti su već bili došli, logično, ali šta da radite. Mogu samo da zamislim kako im je bilo. Ipak, oni su fenomenalno odreagovali. Brena je pravi profesionalac“, seća se Mrđa uz napomenu da su se neprilike tu završile jer Brena i Boba sada već decenijama imaju lep brak.

A svadba im je zaista bila za pamćenje. Najveća muzičke zvezda tadašnje Jugoslavije i uspešni teniser imali su 600 gostiju. Za njih je spremljen meni dostojan dvora – preko 650 predjela i glavnih jela koje su pripremili šef kuhinje i njegovih 60 kuvara. Svatovi su uživali u fazanu u gnezdu, telećim leđima u šampanj sosu, dimljenom lososu na norveški način, ali i u domaćim specijalitetima – ispečeno je čak 22 praseta i 55 jagnjadi.

Mlada je bila u Dior venčanici koju je čuvena modna kuća dizajnirala specijalno za nju.

Cecina svadba – najbolje organizovana

Priča kaže da je nakon pet meseci zabavljanja Ceca zaprosila Arkana. O svadbi decenije, kako su je tada nazivali novinari, izveštavali su i CNN i New York Times.

„To je najbiolje organizovana svadba kojoj sam prisustvovao. Poznato je da pre venčanja vi dolazite kod matičara da se uradi zapisnik. Tad su mi rekli da prvo idu u Žitorađu, pa kući, pa u crkvu, pa tek onda u Interkontitnental da se venčaju. Priolično zapanjen sam rekao da će teško stići na termin. Mladoženja je ponudio čak da se opkladi i obećao da će tu biti u minut. I bili su. Nisam mogao da poverujem jer ipak saobraćaj je to, u koloni se ide, nikad ne možete potpuno unapred sve da predvidite, ali desilo se“, kaže naš sagovornik.

Kako pokazuje javno objavljen snimak Cecine svadbe, prvo se kolona od oko 60 vozila uputila u njenu rodnu Žitorađu, ramo su potom, prema običaju, gađali u jabuku, pa je usledila kupovina mlade.

Nakon svih ceremonija mladenci i svatovi su stigli u Beograd gde je održano crkveno venčanje. Matičar Radivoj Mrđa ih je čekao u najvećem hotelu u Beogradu tih godina.

Na svadbi je bilo više od 800 zvanica. Pričalo se da je mladenačka torta bila teška 70 kilograma, a da je cveće za ukrašavanje stolova stiglo iz Holandije.

„Ja sam stigao ranije od drugih zbog papirologije. U tom trenutku nikog nisu puštali da uđe u taj deo Interkontitnentala, bilo je samo obezbeđenje. Mene su, naravno, pustili i tada sam iz znatiželje pogledao u salu. Cveće je bilo neverovatno, zaista, cela dekoracija je ostavljala bez daha. Sa ukusom i stilom, kao i kod Brene.“

Mrđa kaže da su obe mlade bile jednostavno prelepe.

„Matičar mlade uvek vidi i pre venčanja na tom pravljenju zapisnika, pa posle na venčanju. Vi ste sve mnogo, mnogo lepše na dan venčanja. Nije to samo šminka i frizura, jednostavno sijate, ne znate koliko. I tako je bilo i sa njih dve“, zaključuje naš sagovornik.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram