Činjenice o ljubavnicama koje se prećutkuju

Closer
Foto: - / Mary Evans Picture Librar / Profimedia

Afera s oženjenim muškarcem više nije tabu. A da li je moralna? Da li treba nedvosmisleno osuđivati one koji su se na ovaj korak odlučili? Evo šta bi prevarene žene trebalo da znaju o ljubavnicama - u većini slučajeva.

Iskreno oseća krivicu

Da, verovali ili ne, ljubavnica oseća krivicu. Ako je svesna činjenice da je njen ljubavnik oženjen, svakodnevno prolazi kroz sve uobičajene emocije povezane s krivicom, poput tuge i depresije.

Ljubavnica se oseća krivom kad njen ljubavnik odluči da provede vreme s njom preko vikenda, znajući da ga kod kuće čekaju žena i deca. Oseća se krivom kad čuje kako drugi ljudi razgovaraju o varanju supružnika. Oseća se krivom kad gleda filmove o preljubi.

Da, postoje žene kojima nije problem da se viđaju s oženjenim muškarcima i čini se da se zbog toga malo kaju, ali to obično nije slučaj. Ako nije sociopata, ljubavnica će jednostavno osećati krivicu što je prekoračila granicu.

Verovatno nije planirala da postane ljubavnica

Svaka odrasla osoba odgovorna je za svoje postupke. U to nema sumnje. Nažalost, ponekad okolnosti i loše odluke mogu dovesti do afere.

Nije verovatno da će se na listi ciljeva bilo koje žene naći afera s oženjenim muškarcem. Mnoge postanu „druga žena“, jer su se spetljale s muškarcem s kojim nisu nameravale da budu u stalnoj vezi. Možda su znale ili nisu znale da je muškarac oženjen, ali svejedno su nastavile dalje, a kasnije su se zaljubile.

Često će preljubnik ljubavnici svašta obećati kako bi je zadržao uz sebe, a onda prođe toliko vremena da joj postane teško da prekine. Muž može čak ići toliko daleko da ljubavnici kaže da se razdvojio ili je u postupku razvoda čak i kad to nije slučaj.

Ljubomorna je

Ako je žena postala ljubavnica i zna da je njen ljubavnik oženjen, uglavnom će osećati ljubomoru i to mahom kad nije s njom. Zna da on ide kući drugoj ženi. Zna da ima drugi život u domu čiji ona nikad neće biti deo.

Ljubavnica često oseća zavist što odnos njenog ljubavnika sa suprugom nije tajna. Jedna stvar za kojom mnoge ljubavnice žude više od svega je potvrda da je njen odnos s ljubavnikom stvaran, a skrivanje u tajnosti nije idealno za zdravu, dugoročnu vezu.

Zaljubila se u pogrešnu osobu

Nažalost, ljubav i požuda su slepe. Žena koja ignoriše upozorenja zbog ljubavi ili požude na kraju će izabrati pogrešnu osobu s kojom će biti. Ljubavnica će pre ili kasnije doći do te spoznaje. Možda će odlučiti da ostane u vezi dugo nakon što je shvatila svoju grešku iz bilo kojeg razloga, uključujući poricanje, strah i, naravno, ljubav.

Pad na pogrešnu osobu događa se svima nama. To se događa slobodnim ženama koje izlaze sa slobodnim muškarcima, to se događa ženama koje se zaljube u oženjene muškarce, suprugama koje imaju aferu, a i istopolnim parovima.

Možda veruje da postoji budućnost

Prilično je uobičajeno da suprug koji vara kaže svojoj ljubavnici da je nesrećan u braku i da želi da se razcede. To može biti istina, ali i ne. Pravo je pitanje je li spreman završiti brak ili nije.

Ljubavnica se samim početkom afere već postavila u ranjiv položaj, pa ako je zaljubljena u muškarca s kojim je, izmišljaće opravdanja za njega i verovatno pati od dubokog poricanja. Možda će joj trebati meseci ili čak godine da shvati da muškarac zbog nje neće ostaviti svoju ženu.

Održavanje afere u nadi da će muškarac napustiti ženu nešto je što rade mnoge ljubavnice, a ako prođu godine, ona postaje sve više uložena u vezu, a i bolja u laganju same sebe, piše YourTango.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram