Četiri razloga zbog kojih je seksualna apstinencija dobra

apstinencija
Apstinencija< Foto> Alliance Atlantis Comm. / Entertainment Pictures / Profimedia

Razdoblje bez seksa idealna je prilika da saznate šta vas uzbuđuje, a šta ne, da poradite na boljoj formi, ali i odmorite živce.

Seks jača srce i produžava život, ali i „sušni“ periodi imaju svojih prednosti, naročito za psihu. Višak vremena je sjajna prilika za rad na sebi i fizičkoj formi, piše Your Tango.

Bolja forma, više samopouzdanja

Žene tokom seksa mogu biti izrazito nesigurne u svoje telo, preispitivati se da li su dovoljno dobre ili privlačne što loše utiče na njihovo samopouzdanje. Period bez seksa menja prioritete, pa se višak vremena može utrošiti na vežbanje i promenu ishrane. Bolja forma sigurno će podići samopouzdanje i poboljšati način na koji gledate svoje telo.

Prilika za istraživanje vlastitog tela

Razdoblje bez seksa je prilika za istraživanje vlastitog tela. Od toga najviše mogu profitirati oni koji nikada s partnerom nisu postigli vrhunac, pa sada mogu da saznaju šta ih uzbuđuje, a šta ne, kao i koje dodire zapravo vole.

Pročitajte još:

Nema drame ni straha od trudnoće

Život u paru uprkos svojim prednostima može biti jako naporan. Partneri se međusobno trebaju uskladiti i raditi kompromise, pa i po pitanju seksa zbog čega su svađe neizbežne. Bez seksa nema ni drame što će smiriti živce, ali i strah od neželjene trudnoće.

Više ćete ceniti seks

Sušni period uči vas kako više da cenite seks. Jednom kad završi, valjanje pod pokrivačem biće intenzivnije nego pre, naročito ako se iskoriste veštine koje ste naučili istražujući vlastito telo, prenosi 24sata.hr.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram