Bob Marli je znao kako se voli žena

Bob Marli
Bob Marli, Foto: Globe Photos / Zuma Press / Profimedia

Bob Marli je uvek bio više od muzičara - njegov način života i danas je fascinantan, dok se njegove izreke često i rado citiraju. Rege muzičar je na divan način objasnio šta za njega znači voleti.

Marli je svakako imao buran ljubavni život iz kojeg su se rađale njegove mudre reči. Doživljavao je svet, emocije i ljude na sasvim poseban način.

Imao je mnogo dece: četvoro sa suprugom Ritom, dvoje usvojenih iz Ritinih prethodnih veza, i nekoliko sa različitim ženama. Njegova zvanična veb stranica priznaje jedanaestoro dece.

Kao i mnoge druge njegove izreke, ostaće upamćene njegove reči o tome kako voleti ženu. Kriju univerzalnu istinu koja je jednako važna u svim vremenima i kulturama.

„Možda joj nećeš biti prvi muškarac, ni poslednji ili jedini. Volela je pre tebe i možda će voleti posle. Ali ako te sada voli, zar je bilo šta drugo bitno? Ona nije savršena – ali nisi ni ti.

I vas dvoje možda nikad nećete biti savršeni zajedno, ali ako te ona može nasmejati, naterati te da se dvaput zamisliš, priznati da je ljudsko biće i da greši, drži se nje i daj joj najviše što možeš. Možda neće misliti o tebi svakog sekunda tokom dana, ali će ti dati deo sebe za koje zna da ga možeš slomiti – njeno srce.

Zato nemoj da je povrediš, nemoj da je menjaš, nemoj je analizirati i ne očekuj više nego što ona može dati. Smej se kad te čini srećnim, daj joj do znanja kad te izluđuje i neka ti nedostaje kad nije u blizini“, govorio je Bob Marli.

***

Bonus video: Istorijat ljubljenja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram