Bila sam ona druga i svidelo mi se

Foto: Shutterstock

"Bila sam srećna, koliko god to može biti žena koja mora da deli muškarca kojeg voli, sa nekim drugim."

Amanda Čatel je spisateljica iz Njujorka koja je u članku za portal YourTango ispričala kako je to biti druga žena.

Tekst prenosimo u celosti.

„Dva puta sam bila druga žena. Jednom sam bila iznenađena kada sam saznala da je osoba sa kojom sam spavala oženjena, ali sam imala i situaciju u kojoj sam bila potpuno svesna toga.

Sada kada sam u braku, dok ‘vraćam film’, sa potpunim razočaranjem gledam na to prošlo vreme. Priznajem da sam tada volela to.

Da li sam grozna osoba zbog takvog ponašanja? Nisam sigurna. Međutim, to je nešto o čemu sam mnogo razmišljala, kako sam starila. Počelo je jednostavno: radili smo zajedno i, kao što ljudi rade, zbližili smo se jer smo morali da provodimo devet sati dnevno u istoj kancelariji.

Kombinujte to sa poslovnim događajima na kojima se pije i eto ga savršen recept za prevaru. On je bio nesrećan u braku, ili mi je barem tako rekao, a čak i kada bi ona, njegova supruga, prisustvovala nekim od tih poslovnih događaja, zajedno su delovali nesrećno.

Ona je delovala ravno, a da citiram tadašnjeg kolegu, ne samo da nije doprinosila toj vezi, već je zapravo isisala život iz nje.

Ovim objašnjenjem, iako nezrelim i površnim, u suštini sam sebi dala odobrenje da nastavim putem koji je vodio direktno do afere. Uverila sam sebe da ga ona nije dostojna. Ja sam, međutim, bila.

I tako se i dogodilo.

Zajedno smo izlazili posle posla, a kada bi ona bila van grada, spavali bismo u njihovom stanu, u njihovom krevetu. Oduševljavalo me je spavanje u prostoru za koji je mislila da je u potpunosti njen, sa svojim mužem za kojeg nije ni slutila da je zalutao (kako sam saznala nisam ni bila prva) i toliko vremena provodio sa drugom ženom.

Bilo je nečeg opojnog u tajnovitosti svega toga i činjenici da sam pomagala nekome ko nije zadovoljan svojom situacijom. Pružala sam uslugu ovom čoveku, čoveku koga sam zavolela, pa kako bi to moglo biti loše?

Dobila sam ga u najboljem izdanju; ona nije. Svađao se sa njom oko novca i čiji je red bio da se iznese smeće. Sa mnom se svađao oko toga da li treba da uzmemo još jednu turu sakea pre nego što izađemo na ples. Kada je bio sa mnom, bio je oslobođen svega toga i bračnih obaveza koje muče ljude.

Imali smo svoj jezik, i u kancelariji i van nje, a naše interakcije su postale hrana za spekulacije i glasine na poslu. Komentari su čak i usput davani tokom kancelarijskih sastanaka, ali svaki put smo se pravili glupi, sa osmehom na licu. Imali smo svoj mali svet i bili smo srećni.

I kroz sve to, osećala sam se posebno. Osećala sam se poželjnom i jedinstvenom na neki način. Imala sam muškarca, divnog muškarca, koji je rizikovao šunjajući se sa mnom. Bila sam srećna, koliko god to može biti žena koja mora da deli muškarca kojeg voli, sa nekim drugim.

Kada je konačno napustio ženu, preselio se kod mene. Mislila sam da sam dobila ono što sam oduvek želela, ali onda se pojavila stvarnost i shvatila sam da to uopšte neće biti bajka. Na kraju krajeva, to šunjanje je postalo sasvim druga priča. Iako se osvrćem na te godine sa malo razočaranja u sebe, sada takođe shvatam da nisam potpuno kriva.

On je bio taj koji je varao, a ja sam bila idiotkinja koja je krenula u vožnju. Iako nikada ne bih oprostila prevaru, pošto sam bila druga žena, mogu da razumem uzbuđenje zbog toga.

Ima nečeg primamljivog u drami i konstantnoj ‘šta ako tvoja žena sazna’ vrsti razmišljanja. Nekada sam mislila da bih radije bila ljubavnica nego žena, a deo mene i dalje misli da bi to bilo zabavno.

Ali realnost je da, iako tu osobu dobijate u najboljem izdanju, kao što sam govorila sebi, i dalje dobijate i lažova koji vara i koji bi, čak i ako biste mogli da ga oduzmete njegovoj ženi, verovatno i vama učinio isto.

Samo kad prihvati tu istinu, ljubavnica može uspešno da opstane kao druga žena.

To je nešto u čemu se nikada nisam snašla.“

***

Bonus video: Žena ženi nije vuk

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram