„Bila sam deveruša na venčanju svog dečka“

foto: Yulia Koltyrina / Alamy / Alamy / Profimedia

"Sećam se da sam se plašila da će nas neko zajedno prepoznati, celo veče sam provela gledajući preko ramena i osećajući se kao da me svaka žena ocenjuje kao "onu devojku", Erik je mislio da sam luda, ali ja sam znala da nisam."

„Zabavljam se sa Erikom više od 4 godine, i još uvek se malo naježim kada neko pita kako smo se upoznali. To je grozna priča koja dobija prilično sjajne iskrene poglede kada otkrijem istinu: da sam nekada bila dobra drugarica sa Erikovom bivšom ženom. Kao, stvarno dobra drugarica. Kao, bila sam jedna od tri deveruše kada su se ona i Erik venčali – takva vrsta dobre drugarice.“

Počinje svoj iskaz Kendra Arhus i navodi da je čak pomogla svojoj prijateljici da isplanira njihovo venčanje i da sada živi u kući koju su Erik i njegova bivša žena delili sedam godina.

Erika je upoznala preko tipa sa kojim je tada bila u vezi. Džim i Erik su bili dobri prijatelji.

Tada su još svi bili u ranim dvadesetim i tek su počeli da žive u stvarnom svetu, često su kao parovi izlazili na zajedničke sastanke i nije prošlo mnogo vremena pre nego što su ona i Džil, Erikova žena, postale prilično dobre prijateljice.

Kada ju je Džil zamolila da bude njena devoruša, Kendra se pretvorila u njenu desnu ruku i pomogla joj je da isplanira celo venčanje.

Foto: Wavebreak / Profimedia

„Svadba je bila prelepa, zabavni letnji dan i rado se sećam mnogih detalja, cele noći smo se zabavljali i čestitali brak novom zaljubljenom paru.“

Džim i Kendra su nastavili da izlaze zajedno dok su Erik i Džil otpočinjali svoj zajednički život i njih četvoro su nastavili prijateljstvo sve dok se jednog dana Džim i Erik nisu posvađali i ta svađa je prerasla u fizički obračun.

Pošto su ona i Džim bili domaćini zabave na kojoj se eksces odigrao, zamolili su Erika i Džil da odu kući i prijateljstvo sa Erikom se raspalo,  a Džil je propala kao kolateralna šteta.

„Godine su prolazile. Džim i ja smo raskinuli godinu ili nešto kasnije u jednom od najdramatičnijih raskida u mom životu, a ja sam uglavnom zaboravila na Erika, i tako je bilo sve dok se sedam godina kasnije nisam suočila sa njim lice u lice u prepunom baru,“ kaže Kendra.

Slučajno su uspostavili kontakt očima, a ona je nespretno pokušavala da skrene pogled moleći se da je ne prepozna jer su je, videvši Erika, preplavila užasna sećanja iz „Džimove ere“ koja je najradije htela da zaboravi.

Međutim, nije imala sreće.

„Tokom našeg razgovora, pitao me je da li može da da Džil moj broj telefona kako bismo ona i ja mogle da se čujemo. Neki čudni lanac misli ga je prilično dobro uverio da ako se ona i ja ponovo povežemo kao prijatelji, možda će i njegov brak imati šansu. Nisam baš prihvatio ovu njegovu uvrnutu logiku, ali kako reći očajnom čoveku „Ne“?“

Erik je bio jedva oženjen, imao je dvoje male dece i očajnički je želeo da popravi svoj brak koji je, doduše, sam upropastio.

U nekoliko navrata Kendra se videla s Džil na piću i nije prošlo mnogo vremena pre nego što je shvatila da se ona odavno odjavila iz tog braka.

„Nikada neću zaboraviti Erikov pogled kada sam mu rekla da su njegovi napori da ponovo pridobije svoju ženu uzaludni. Ubrzo nakon toga on je podneo zahtev za razvod.“

Ostali su povezani kao prijatelji kroz njihv razvod, a on je ubrzo i postao klijent u frizerskom salonu u kom je Kendra radila.

Razgovarali su o dejtovanju i njenoj neverovatnoj sposobnosti da pronađe prave gubitnike sa kojima će se zabavljati i stvari su se nioktuda promenile, a prijateljsko zezanje se pretvorilo u očigledno flertovanje.

„Nisam bila nevina u ovom flertu, ali sam 100 posto bila uverena da je ideja o zabavljanju odbačena. Nisam bila zainteresovana da pređem tu liniju, to je bilo potpuno protiv pravila.“

Pravila nalažu da nikada, ni pod kojim okolnostima, nikada ne izlazite sa bivšim mužem svoje drugarice. Nikada. Tu nema mesta za grešku, stvari su veoma crno-bele.

Erik je bio prilično hrabar i direktan i ubrzo je počeo da je poziva na neobavezne sastanke koje je ona uspešno odbijana jer je svaki izgovor koji je dala imao veze sa činjenicom da nikako neće prekršiti to sveto pravilo.

„Svi moji prijatelji su se složili da je zabavljanje sa ovim tipom užasna ideja, to jest, svi osim jednog. Moja drugarica Tami je bila sa mnom u baru kada sam prvi put videla Erika, i rekla mi je da od tog dana može da zaključi da je Erikovo divljenje prema meni iskreno i da treba da prihvatim ideju o sastanku.“

„Oduvek je bio zaljubljen u tebe“, rekla joj je i neko vreme se nije slagala sa idejom da prihvati sastanak, a onda je samo odustala od toga da govori „ne“.

Foto: Jessica Peterson / Tetra Images / Profimedia

Prvi sastanak se odigrao u Erikovoj kući koju je sedam godina delio sa bivšom ženom, u kući u kojoj je ona provela sate pomagajući svojoj drugarici da pripremi venčanje.

„Bilo mi je čudno da se vratim u ovaj svet koji sam nekada tako dobro poznavala, ali kad muškarac pripremi prelepu domaću večeru zajedno sa otmenim salvetama, vinom i svećama, čudno nestane poprilično brzo“, navela je Kendra.

Prvi javni sastanak desio se već sledeće noći na Erikovo insistiranje.

„Sećam se da sam se plašila da će nas neko zajedno prepoznati, celo veče sam provela gledajući preko ramena i osećajući se kao da me svaka žena ocenjuje kao „onu devojku“, Erik je mislio da sam luda, ali ja sam znala da nisam.“

Griža savesti je postajala sve veća i čak se razmišljala da kaže Eriku da je nastavak ove njihove veze glup i komplikovan, i da ne bi nikako podnela svoju reakciju kada bi Džil saopšitili istinu.

„Eriku je trebalo dve nedelje da odluči da je naša veza zaista postala stvar i počeo je otvoreno da priča porodici i prijateljima o našoj novonastaloj vezi, ja sam u međuvremenu bila zgrožena idejom da neki ljudi znaju ovo. Neki od naših zajedničkih prijatelja su bili šokirani, a neki začudo nisu.“

Što se tiče kako toga kako su to saopštili Džil, Erik je smatrao da je to najbolje učiniti poput skidanja flastera i jednostavno joj otvoreno reći kako stoje stvari, i to je ubrzo i učinio.

„Džil je to jako loše prihvatila, ako se dobro sećam bilo je i manjih pretnji fizičkim nasiljem, a u najboljem slučaju bila je povrežena time što sam nastavila vezu sa Erikom. Mislim da se osećala potpuno izdanom od strane prijatelja i najgore od svega je bilo to što sam mogla to da razumem.“

„Moj odnos sa Erikom bio je sasvim drugačiji od bilo koje veze pre njega. Poznavala sam ga kao muža moje prijateljice i njenog bivšeg muža kretena. Znala sam intimne detalje njihovog braka i njihovog razvoda sa obe strane, bila sam svedok načina na koji su se ophodili jedno prema drugom, i znala sam šta je on osećao prema svom braku kako je počeo i kako se završavao.“

Džil i ona nisu više drugarice, ali su svakako postale druželjubivije.

„Sedimo jedna pored druge na zajedničkim školskim događajima, šalju jedna drugoj poruke kada je potrebno da podele informacije o deci i prenosimo jedne drugima ideje o stvarima kao što su rođendani i praznici.“

Kendra kaže da su ona i Erik dobri jedno za drugo jer dele mnogo zajedničkih interesa i uspešno balansiraju jedan drugog. I dalje nisu u braku, ali misli da je priča o venčanju uvek komplikovana možda baš zbog tog dela da je ona već bila deo njegovog venčanja, ali sada kada je težina krivice pala sa njenih ramena možda postanu otvoreniji za tu ideju.

***

Bonus video: Svi frajeri Adrijane Lime


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram