Advokatica za razvode: 5 muških profesija pogubnih za brak

Foto: TikTok / Michael Dechev / Shutterstock.com

Očigledno, postoje profesije koje žene treba da izbegavaju kod supružnika kako bi sprečile budući razvod. Svi brakovi su različiti i ne postoje dva potpuno ista braka, ali, određene profesije stvaraju bračne nevolje češće od drugih.

Advokatica za razvode sa 35 hiljada pratilaca na TikTok-u objavila je video u kojem govori o vremenu kada je još bila na pravnom fakultetu, a njena koleginica je podelila interesantan stav o brakovima sa muškarcima u određenoj profesiji.  Prema njihovom iskustvu profesije koje treba izbegavati su: vatrogasci, policajci, vojnici, hirurzi i piloti.

@jettiegirl28 local divorce attorney PSA #divorce #narcissist #EasyWithAdobeExpress #fypage ♬ original sound - KK

„Kada sam prvi put počela da se bavim porodičnim pravom pre 13 godina, advokatica mi je dala statistiku o pet muških profesija koje žene treba da izbegavaju kod svojih partnera ako planiraju da se udaju“, rekla je na svom Tik Tok-u. Prvobitno je mislila da je reč o čudnoj statistici, ali je tokom karijere ponovo naletela na ovu tematiku.

„Tokom svoje karijere  sam posmatrala najteže slučajeve i, šokantno, mnogi od njih su uključivali muškarce iz ovih pet profesija“, nastavila je ona.

Statistika vam može reći koliki je procenat brakova koji propadnu, međutim, to ne znači da je vaš osuđen na propast. Ali, treba imati na umu da postoje stvari koje su uobičajene. Vodeći se linijom generalizacije, muškarci u ovim karijerama su više narcisoidni i imaju tendencije ka kontrolisanju.

„Ako pogledate ove profesije, šta im je zajedničko? One čine te muškarce ‘bogovima’ u svojoj profesiji“.

Važnost ovih profesija  i moć koju donose čine obično čine muškarce  problematičnijim, prema njenim rečima, a sudeći po komentarima na njenom videu, mnoge žene su doživele slične situacije zbijajući šale na račun svojih sadašnjih muževa.

„Moj muž je pilot u vojsci. Dvostruko ubistvo“, glasio je jedan od top komentara.

„Radila sam na telefonskoj liniji za zlostavljanje u porodici i da, to su bile uobičajene profesije. Pritom, ovi muškarci mnogo varaju“, rekla je druga žena koja je potkrepila ovu informaciju sopstvenim iskustvom kao neko ko je radio na telefonskoj liniji za zlostavljanje u porodici. Mnogi su smatrali da treba dodati i druge profesije, poput advokata i nastavnika.

Opet, treba imati na umu da su ovo samo statistike i da neće svaki muškarac kojeg sretnete u nekoj od ovih pet profesija biti narcisoidan ili podložan želji za kontrolisanjem, ali vredi napomenuti, da znate, ako nađete na slične obrasce u vašem životu.

***

Bonus video: Prosidba na fudbalskom terenu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram