10 prednosti jutarnjeg seksa za koje niste znali

Normal People
Foto: Supplied by LMKMEDIA / Landmark / Profimedia

Otpočnite dan seksom za dobro jutro i uverite se da će vaš dan ići na bolje. Predstavljamo vam deset prednosti jutarnjeg seksa.

Već ste u krevetu

Kad ste već tu… Emili Mors, ekspertkinja za ljudsku seksualnost i autorka podkasta Sex with Emily, tvrdi da vaš partner skoro sigurno neće odbiti seks kad ste već zajedno u krevetu.

Instant popravlja raspoloženje

Poznat vam je adrenalin koji osećate kada se pokrenete od ranog jutra. Zahvalite se endorfinu i ostalim hormonima koji se luče tokom seksa za priliv energije koji ćete osećati tokom celog dana.

Protiv bolova i stresa

Već pomenuti endorfin je prirodi ipobrufen, lek protiv migrene i ostalih bolova. Zašto da se ne rešite nelagode i pritom uživate ? Pre nego što se upustite u turbulentan dan na poslu, dozovilte da vam jutarnje aktivnosti u krevetu ublaže stres.

Jača veza

Upražnjavanje seksa proizvodi horomon oksitocin koji proizvodi osećaj topline i veće povezanosti sa partnerom.

Nema laži, nema prevare

Jutarnji seks je ranjiviji i intimniji od onog noću. Bez šminke i na svetlu, u svom jutarnjem izdanju pokazujete se vašem partneru onakvim kakvi jeste.

Iskoristite vreme pre nego što se deca probude

Ukoliko imate decu, jutarnji seks, neko vreme pre nego što se mališani probude i radni i školski dan počne, imate vremena da budete intimni sa vašim partnerom bez strepnje da će neko naleteti na vas.

Niste umorni

Možda niste najenergičniji nekoliko trenutaka nakon što otvorite oči, ali ste ujutru sigurno odmorniji nego nakon dugog radnog dana.

Imunitet će vam biti zahvalan

Da li ste znali da seks ojačava vaš imuni sistem proizvodnjom antitela u različitim delovima vašeg organizma?

Prirodni sjaj i bolji san

Estrogen koji se luči tokom seksa poboljšava tonus i teksturu vaše kože i kose, ovim putem možda možete da preskočite neki korak u jutarnjoj rutini kože. U noćnim satima, oksitocin i melatonin vašem telu bez stresa pomaže da brže zaspite.

Bolje kognitivne funkcije

Jedan od načina da u toku dana osigurate dobru memoriju je i jutranji seks.

***

Bonus video: Joga za bolove tokom ciklusa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram