Svakodnevno se nalazi na našim trpezama.
Naše telo ne želi da skladišti masti, a tajna mršavljenja nije u striktnom brojanju kalorija.
Tajna je u sarađivanju sa svojim telom – poštovanju stvarnog osećaja gladi i ujednačenog ritma spavanja kako bi se sagorele masti, obuzdala želja za grickanjem i obnavljanju energije.
Istraživanja su pokazala da naše telo upada u zamku koju mu sami postavljamo kada je reč o ishrani i spavanju, a sve zahvaljujući pogrešnom izboru hrane koju unosimo tokom dana. Rezultat toga je sledeći: zarobljeni ste u ciklusu taloženja masti – konstantnom protoku hormona koji izazivaju glad i koji čine vašu žudnju za hranom prosto neodoljivom.
Da li ste znali da čak i određene zdrave namirnice mogu da nanesu više štete našem zdravlju nego koristi?
Na primer, hrana koja goji stomak svakodnevno je prisutna na našoj trpezi, a možda toga i nismo svesni. Ne moramo je ni konzumirati u većoj količini, a ona će svakako doprineti našem punačkijem izgledu u predelu struka.
I verovali ili ne, reč je o mleku.
Većina proizvoda od mleka (sladoled, jogurt i kefir) prirodno sadrži određenu količinu šećera – laktozu. Ona pak zahteva jedinstveni enzim laktazu kako bi se svarila.
Na primer, 250 ml mleka sadrži čak 15 gr laktoze. To je po većini nutricionista previše, pa čak i za osobe koje je besprekorno vare.
Naime, ako vam nedostaje laktoza ili konzumirate previše mleka, šećeri će ostati nesvareni i u tankom crevu započeće njihova fermentacija. Rezultat toga biće nadutost i gasovi, a višak šećera završiće u salu. Kako je za ovaj proces neophodna voda, ona se crpi iz creva, što posledično dovodi do zatvora.
***
BONUS VIDEO: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu
Pratite nas i na društvenim mrežama: