Zdrava i pravilna ishrana uz hranljivi humus i korisne materije

Foto: FotoFoodTeam / Foodies / Profimedia

Vodeći poreklo kvalitetne i temeljne pripreme na Bliskom Istoku i recepture iz 13. veka iz Kaira, humus je za kratko vreme osvojio čitav svet. Kao savršen spoj korisnih sastojaka, pleni svojim pikantnim ukusom i oblikovan je u vidu namaza ili paste, u čijem se svakom zalogaju neizmerno uživa. Ne samo da je prepoznatljiv po savršenstvu ukusa i arome, već je u pitanju jelo koje ima čitav spektar hranljivih materija kao pravog bogatstva za telo i duh.

Humus se preporučuje za raznovrsne dijete, kao neizostavan deo veganske i vegetarijanske ishrane i dijabetičare, jer kombinacijom ukusa i benefitima za organizam daje odličan stepen sitosti na bazi prirodnih materija bez šećera. Osnovni sastojak jeste leblebija – perfektan izvor proteina, a dodatno se koriste i pasta od susama pod nazivom tahini, zatim limunov sok, so, maslinovo ulje, a prema želji i beli luk i paprika.

Kvalitetna struktura namaza za uživanje uz hranljive i zdrave obroke

Za sve generacije ljudi, bez obzira na životni stil, navike i slobodno vreme, humus može biti činilac zdravlja i pravilne ishrane, oblikovan u namaz za omiljeni sendvič, pastu ili preliv povrću i salatama. Zahvaljujući glavnim sastojcima pripreme, bogat je vitaminima – A, C i K, zatim gvožđem, fosforom, magnezijumom, cinkom, manganom, bakrom i mnogim drugim. Zbog toga se preporučuje apsolutno svima, kao važan činilac pravilne ishrane.
Leblebije kao osnovni sastojak snažno sprečavaju probleme sa krvnim sudovima, uz efikasno eliminisanje holesterola i regulaciju šećera u krvotoku, jer ne sadrže masti. Pasta tahini oaza je kalcijuma, koji jača kosti, zglobove i mišiće, dok su ostali sastojci bez kojih je humus nezamisliv orijentisani ka jačanju imuniteta, funkcionisanju sistema krvotoka, pravilnom radu srca i smanjenju stresa i napetosti. Humus deluje odlično i na nervni sistem, pa je uz zadovoljstvo fizičkim izgledom, pravilnom ishranom i zdravim navikama i sam osećaj raspoloženja neprekidno prisutan.

Agava sirup za snažno pročišćavanje organizma i zdravlje bez kompromisa

Svetski poznata biljka od koje nastaju sjajni sirupi, brašno, tekila i niz drugih proizvoda namenjenih svakodnevnom životu, ali i zdravlju, jeste agava i popularna je od davnog 16. veka. Prepoznata je kao savršen izvor hranljivih sastojaka koji unapređuju sistem za varenje, pročišćuju krvotok i efikasno zaceljuju rane i opekotine. Kultura ove biljne vrste koja ima najmanje 7, a najviše 15 godina savršen je izbor za stvaranje preparata bogatih fruktozom uz nizak indeks glikemije, kao što je to agava sirup. U davnim vremenima su prepoznata odlična antibakterijska i protivupalna dejstva, kao i moćna regulacija nivoa šećera u krvi, holesterola i dijabetesa, u kombinaciji sa stvaranjem snažnog odbrambenog mehanizma i imuniteta.

Foto: Brent Hofacker / Alamy / Alamy / Profimedia

Agava sirup se preporučuje i dijabetičarima, kao i u dijetetskim režimima, kada se odlično kombinuje i sa drugim činiocima zdravlja, kao što je to već pomenuti humus. Takođe, agava sirup sadrži prirodan šećer, izbalansiran nivo ugljenih hidrata i preporučuje se kao nenadmašna prevencija za probleme sa debelim crevom, varenjem i mnogim drugim tegobama. Prisustvo vitamina A, kompleksa pet podvrsta vitamina B, zatim C, E i K, kao i gvođža, kalcijuma i kalijuma, zatim magnezijuma, natrijuma, selena, bakra i cinka, mangana i mnogih drugih, daje energetsku vrednost od neverovatnih 310 kalorija.
Zdrava ishrana je prioritetna oblast života kojoj svaka osoba treba da posveti izuzetnu pažnju u današnjem vremenu obimnih poslovnih i privatnih obaveza, visokog stepena stresa, narušavanja imunog odgovora i užurbanog tempa života. Humus je obrok koji će telu dati potrebnu energiju uz odličnu hranljivost, dok će agava sirup stvoriti snažan imunitet i biti izvor korisnih sastojaka za svakodnevnicu bez napetosti, narušavanja vitalnosti i drugih tegoba.

#related-news_1

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram