Zašto je važan ritual ispijanja prve jutarnje kafe: Priča o strasti i ukusu

Nespresso Foto:Promo

Ispijanje jutarnje kafe za mnoge od nas je pravi ritual koji nam pomaže da se pripremimo za obaveze koje su pred nama. Jer, jutarnja kafa nije samo običan napitak od koga očekujemo da nas probudi, već je to i trenutak za uživanje u miru i tišini pre nego što svet oko nas počne da se budi.

Psiholozi kažu da ritual ispijanja jutarnje kafe može da pruži osećaj stabilnosti i kontrole, što može imati pozitivan uticaj na mentalno zdravlje. Za mnoge, prva jutarnja kafa je najvažniji deo dana, jer je to prilika za miran “razgovor” sa samim sobom ili onaj pravi – sa partnerom u toplini doma… Ove razgovore neki bi opisali kao najlepši deo dana u kome se svakog jutra ponovo povezuju sa voljenom osobom…

Kucanje srca

Nespresso Foto:Promo

Zato se za prvu jutarnju kafu kod kuće kaže da se “slatko” pije, a uživanje je potpuno ako u domu imamo na dohvat ruke svoju omiljenu kafu. Idealna za jutro je kafa Dharkan – Nespresso klasik iz Original linije. Nastala još 2013. godine, čista mešavina Arabike koja je intenzivna, ali ne i oštra, ima prijatno gorak ukus “umotan” u baršunastu teksturu, a omiljena je među ljubiteljima kafe širom sveta. Ljubav prema kafi Dharkan nikada nije nestala i zato se sada ova kafa vratila kao deo Nespresso limitirane serije “Nezaboravni favoriti”. Dakle, ako ste za jutarnje uživanje uz kafu koja budi sva čula, Dharkan je vaš izbor. Dharkan na urdu jeziku znači „kucanje srca“ i često se koristi za opisivanje vitalne i ritmičke funkcije srca ili za prenošenje emocija i senzacija u vezi sa otkucajima. Pa, zar nije ovo prava kafa koja se pije sa partnerom, u ranim jutarnjim satima? Ili ako ste sami, poslušajte svoje srce i uživajte u kafi koja u sebi ima gorčinu ali i mekoću ukusa. Možete da je pijete kao Cappuccino, jer se intenzivan ukus kafe lagano meša sa mlečnom penom i daje nagoveštaj žitarica, čokolade i orašastih plodova.

Priča o strasti i ukusu

Nespresso Foto:Promo

Februarske dane, koji još uvek odišu ljubavlju i povezanošću, možete da “ukrasite” i kafama iz limitirane serije Vertuo i kafa iz Nespresso Original linije. Kada je Nespresso “upoznao” Pierre Herméa – čuvenog francuskog majstora peciva, kolača makaron i čokolade, počela je priča o strasti i ukusu. Kombinovanjem izuzetnog poslastičarskog znanja i umetnosti kafa je dobila neku drugu definiciju. Pierre Herme i Nespresso udružili su se kako bi stvorili kolekciju izuzetnih kafa – smelih i ukusnih.

Sve je kombinovano da stvori trenutak zajedničkog uživanja, uz kafe koje su se takođe vratile u okviru Nespresso serije “Nezaboravni favoriti”.

Infiniment Double Espresso slavi čist ukus crne kafe. Počinje sa kolumbijskom Arabikom koja se pažljivo uzgaja u regionu Tolima. Nadmorska visina, vulkansko tlo, hladovina bogatog rastinja, selektivno ručno brana kafa – donosi nam toliko toga. Nakon izbalansiranog prženja, naglašena je slatka nota žitarica, u finom skladu sa crvenim voćem i slatkim, egzotičnim drvenastim notama.

Infiniment Gourmand kafa pruža neverovatno uživanje u nepogrešivom odabiru arome pečenog lešnika. Svaka kafa iz ove mešavine južnoameričke Arabike je sama po sebi neverovatno aromatična. Zajedno, u Infiniment Gourmand kafi će pružiti slatkoću lešnika koja podseća na najfinije kolače.

Kafa Infiniment Fruité crpi svoju inspiraciju iz zavodljive arome maline. Inspirisani finoćom i umećem poslastičara, Nespresso stručnjaci su stvorili aromatičan spoj glatke note žitarica i primamljive arome maline. Kafa i malina zajedno daju elegantno iskustvo kao i svaka fina kreacija koju ćete ugledati u izlogu poslastičarnice…

Novi aparat

Nespresso Foto:Promo

Sve ove kafe su osmišljene da bi pružile potpuno uživanje u ukusima i aromama, a svako od nas može za sebe da osmisli najlepši recept za kafe u čak šest dužina ukoliko ih pripremamo na Vertio aparatu koji je osvojio naše tržište kako zbog bogate palete ukusa i aroma, tako i zbog dužih kafa u kojima može da se uživa celo popodne, u društvu prijatelja i porodice.

Nespresso ovde nije prestao da nam ugađa: pored Vertuo aparata, sada na policima svih Nespresso butika, kao i u online prodavnicama možete da pronađete CitiZ Platinum, Original kolekciju vrhunskih aparata za uživanje u kafi uz eleganciju i stil. Ovaj aparat može da pripremi kafe u četiri dužine Espresso, Lungo, Americano (150ml), Americano XL (200ml). Jednostavan je za korišćenje, a urban i elegantan dizajn uklapa se u različite ambijente.

Zato, dobro vam jutro i dan uz Nespresso i recept za kafu koja osvaja:

LIME & BASIL CRÈME BRÛLÉE ESPRESSO MACCHIATO

Sastojci:

1 kapsula Infiniment Espresso (40ml)

30ml mleka

smeđi šećer 3gr

kora limete

svež bosiljak.

Priprema:

Sipajte 100ml mleka u Aeroccino uređaj. Zatvorite poklopac i pripremite mleko za Cappuccino.​

Pripremite Infiniment Espresso kao Espresso (40ml).​

Nemetalnom kašikom dodajte malo tople mlečne pene na kafu.​

Preko pospite tri grama smeđeg šećera i karamelizujte ga brenerom „façon crème brûlée“.

Narendajte svežu koru limete preko pene i ukrasite seckanim listovima bosiljka kao ukras.​