Zajedno su smršali 135 kg, otkrivaju šta je najteže u dijeti

Itan sa suprugom
Foto: Facebook/Ethan Spiezer

Itan Spajzer iz Ilinoisa ima 36 godina i godinama je stres pokušavao da ublaži prekomernim konzumiranjem hrane. Onda je pre tri godine rešio da promeni život. Trebalo mu je dve godine da smrša više od 90 kilograma, a i njegova supruga Rebeka je za 14 meseci izgubila 45.

Od kada je drastično smršao i pokazao neverovatnu snagu volje, Itan kaže da se oseća kao drugi čovek i da mu se život potpuno promenio.

On je na Redditu pokazao svoje fotografije pre i posle ne bi li stimulisao ljude koji imaju problem sa prekomernom kilažom da urade nešto dobro za sebe.

Itan otkriva da je odluka pala na odmoru pre tri godine, kada su u avionu morali da mu daju poseban pojas sa produžetkom, nije mogao da stane u rolerkostere u zabavnim parkovima, a mnogo više ga je zabrinulo to što je konstantno bez daha i ne može normalno da diše.

View this post on Instagram

After gaining back 20 lbs in quarantine and then losing over 10 of it, 2 amazing things happened today. After losing over 100 pounds, for the first time in over a decade, my wife is under 200 lbs. On top of that, after losing 200 lbs, for the first time in my life, I did a chin up. Sure it was underhand, but I tapped the bar with my chin. Something I've wanted desperately since I was a chubby elementary school kid on the playground. #weightloss #weightlossjourney #fitness #healthylifestyle #motivation #healthy #health #diet #workout #gym #fitnessmotivation #healthyfood #weightlosstransformation #fit #slimmingworld #fitfam #nutrition #healthyeating #fatloss #keto #weightlossmotivation #exercise #transformation #bodybuilding #healthyliving #lowcarb #goals #lifestyle #bhfyp

A post shared by Ethan Spiezer (@ethanspiezer) on

„I moja supruga je isto imala problem. Tada mi je mama preminula i bio sam jako loše. Shvatio sam koliko je važno da budem tu za svoju decu, pa sam rešio da krenem na to putovanje“, priča Itan.

On je bio na Keto dijeti, ali povremeno je jeo samo od podneva do osam uveče. Kad je smršao prvih 45 kilograma, počeo je redovno da vežba.

Od tada do danas Itan više nema zdravstvene probleme koji su ga mučili – početak dijabetesa, masnu jetru, otežano disanje, povišen krvni pritisak. Čak je i njegova supruga, inspirisana Itanovom pričom, smršala 45 kilograma za 14 meseci. Kako kažu – mnogo je lakše u paru.

Spajzer kaže da je tokom dijete najteže kada vaga ne mrda i ne vidiš nikakav napredak, a njemu se to dešavalo i po osam nedelja. S druge strane, najlepši deo je to što su inspirisali i motivisali druge da urade nešto slično. Poruka ovog bračnog para je – ne odustajte kada naiđete na prepreku.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram