Za zdrava creva: Napitak sa papajom koji čisti organizam

Foto: Vladislav Nosick / Alamy / Alamy / Profimedia

Oštećenja organa u telu i gojaznost mogu, između ostalog, biti i posledica nakupljanja toksina. Stoga je dobro znati očistiti čitav organizam, a posebno creva i unutrašnje organe. Pravilan rad creva najvažnija je karika u očuvanju zdravlja. Razlog je taj što ona pomažu u uklanjanju otrova koji se nakupljaju u tom delu tela. Kada tu sve funkcioniše, osećate se bolje, a kao rezultat toga, poboljšanje je vidljivo i sa strane.

Na ovom putu saveznik vam može postati napitak od 4 prirodna sastojka koja će vaše telo snabdeti važnim vitaminima i drugim hranljivim sastojcima, izbaciti iz njega toksine, a pritom ćete sagoreti višak masnoće i kalorija, piše City magazine.

Napitak se sastoji od dva ključna sastojka, a to su ovsene pahuljice i papaja, koji ne samo da pomažu u gubitku masnoće, već i veoma uspešno čiste kompletan sistem za varenje.

Iako nije citrus, papaja je vrlo bogata vitaminom C, a sadrži i puno vitamina A i folne kiseline, te vlakana i kalijuma, koji je delotvoran u snižavanju krvnog pritiska, i pomaže u održavanju pravilnog otkucaja srca. Ne treba zaboraviti ni beta-karoten i B-kompleks koje ova ukusna voćka takođe sadrži u velikoj meri, uključujući: folnu kiselinu, riboflavin, tiamin i piridoksin.

Papaja je jedna od namirnica koja pomaže u mršavljenju, jer sadrži enzim papain koji razgrađuje proteine, što je čini lakom za varenje. Takođe, prirodni je diuretik i sadrži antioksidanse. Njena moć čišćenja creva doprinosi bržem metabolizmu.

Aromatična voda Foto:Shutterstock

Ovsene pahuljice pune su vlakana, što pomaže telu da ih lagano vari i održava nivo šećera u krvi, što za posledicu ima smanjenje gladi, ali i mršavljenje. Poznato je i to da ova namirnica snižava nivo lošeg holesterola u krvi.

Zašto su ovsene pahuljice i papaja dobitna kombinacija? Udružene one imaju sledeća svojstva: čiste arterije i uklanjaju holesterol i sve lezije želuca, pune vas energijom, vrše detoksikaciju organizma, smanjuju umor i stres, poboljšavaju stanje i zdravlje kože, snižavaju šećer u krvi, i smanjuju rizik od srčanih bolesti.

Za napitak vam je potrebno:

40-50 g ovsenih pahuljica
150 g papaje
1-1,5 dl bademovog mleka (može i običnog)
¼ kašičice cimeta

Sve sastojke izmiksajte u blenderu. Ukoliko vam je ukus previše gorak, smesu možete zasladiti sa malo meda.

Svako jutro popijte po jednu čašu napitka i ubrzo ćete primetiti promene kako u svom telu, tako i u opštem raspoloženju.

Osim što se vrlo lako i brzo priprema, napitak je i jedan od najjačih i najdelotvornijih prirodnih kombinacija za suzbijanje brojnih zdravstvenih problema. Za kraj, podsećanje – zdrava creva znače i zdravo telo.

***

Bonus video: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram