VIDEO: Vežbe Tamare Vulović za najkritičnije delove tela

Fitnes i ishrana 16. nov. 202113:25 > 20:46
Podeli:

Savete čuvene fitnes instruktorke Tamare Vulović na Instagramu prati preko 145.000 ljudi. Ona za Zadovoljnu otkriva šta je najdelotvornije za najveće ženske probleme kod oblikovanja tela – celulit, unutrašnju stranu butina i tricepse.

Butine

Za početak, Tamara Vulović priča kako se rešiti masnih naslaga, koje su i najveći problem unutrašnjosti butina.

„Istina je da ne možemo parcijalno da mršavimo i rešavamo se masti. Sve je do dobre i čiste ishrane i, naravno, vežbanja.  Ishrana je čak 70 odsto, a 30 odsto vežbanje i to je prava istina kada je gubljenje masti u pitanju“, kaže Tamara Vulović, fitnes trener i model.

Ona otkriva i koje su osnovne vežbe za zatezanje unutrašnje strane butina.

„To su sumo čučanj, bočni iskorak, zanoženja, iskorak u pokretu“, kaže Tamara, koja korisne fitnes savete deli u saradnji sa drugaricom i koleginicom Tamarom Batković.

Tricepsi

Što se tiče tricepsa, veliki problem ženama stvara opuštena koža koja ume da visi i ne deluje nimalo lepo, te su vežbe za nadlaktice jako važne.

Tamara za Zadovoljnu priča koje su najdelotvornije.

„Za triceps su najbolje vežbe propadanja i sklekovi, ali i kickback.“

Tamara insistira i na tome da je spoj ishrane i fitnesa najbolje rešenje.

„Smanjite unos soli i šećera, brze hrane i sokova. I vežbajte redovno. Radite veći broj ponavljanja (15 ili više po seriji), kombinujte vežbe snage i kardio trening (šetnja, trčanje, vožnja bickla…) i vrlo brzo ćete imati telo o kakvom ste maštali.

Celulit

Tamara priča i zašto nastaje celuilit, koji je među najvećim boljkama savremenih žena.

„Celulit je potkožna naslaga masnog tkiva. Najčešće kažemo da izgleda kao pomorandžina kora. Stvara se usled nepravilne ishrane, manjka vode u organizmu, unošenja gaziranih pića i tada telo ima problem da se reši masti i one se onda talože ispod naše kože. A da li će nam se i koliko celulit videti na koži, zavisi i od debljine naše kože.“

Ona daje odgovor i na glavno pitanje – kako ga se rešiti.

„Odgovor na ovo pitanje jeste pravilna i redovna ishrana, vežbanje i unošenje dosta tečnosti. Danas nam pomažu i razne masaže za ubrzavanje skidanja celulita. Takođe, postoje razni tretmani i kreme koji vam mogu pomoći u borbi sa celulitom, ali bez dobre ishrane i redovne aktivnosti nećete videti rezultat. A da bi se rezultat video u naredna dva do tri meseca – pazite šta jedete. Izbacite iz ishrane slatkiše, testo i prženu i pohovanu hranu, pijte dosta tečnosti i vežbajte bar tri puta nedeljno i rezultati ne mogu da izostanu.“

A da bi vežbe za celulit delovale, važno je znati kako ih radimo.

„Savetujemo vam da vodite računa i kako izvodite vežbe jer je vrlo važno znati kako se koja vežba pravilno izvodi i koje su to najčešće greške prilikom izvođenja vežbi“, kaže Tamara, koja u videu objašnjava koje vežbe su najdelotvornije za kritične delove tela i kako ih izvesti a da imaju efekta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Joga vežbe