VIDEO: Vežbe Tamare Vulović za najkritičnije delove tela

Savete čuvene fitnes instruktorke Tamare Vulović na Instagramu prati preko 145.000 ljudi. Ona za Zadovoljnu otkriva šta je najdelotvornije za najveće ženske probleme kod oblikovanja tela – celulit, unutrašnju stranu butina i tricepse.

Butine

Za početak, Tamara Vulović priča kako se rešiti masnih naslaga, koje su i najveći problem unutrašnjosti butina.

„Istina je da ne možemo parcijalno da mršavimo i rešavamo se masti. Sve je do dobre i čiste ishrane i, naravno, vežbanja.  Ishrana je čak 70 odsto, a 30 odsto vežbanje i to je prava istina kada je gubljenje masti u pitanju“, kaže Tamara Vulović, fitnes trener i model.

Ona otkriva i koje su osnovne vežbe za zatezanje unutrašnje strane butina.

„To su sumo čučanj, bočni iskorak, zanoženja, iskorak u pokretu“, kaže Tamara, koja korisne fitnes savete deli u saradnji sa drugaricom i koleginicom Tamarom Batković.

Tricepsi

Što se tiče tricepsa, veliki problem ženama stvara opuštena koža koja ume da visi i ne deluje nimalo lepo, te su vežbe za nadlaktice jako važne.

Tamara za Zadovoljnu priča koje su najdelotvornije.

„Za triceps su najbolje vežbe propadanja i sklekovi, ali i kickback.“

Tamara insistira i na tome da je spoj ishrane i fitnesa najbolje rešenje.

„Smanjite unos soli i šećera, brze hrane i sokova. I vežbajte redovno. Radite veći broj ponavljanja (15 ili više po seriji), kombinujte vežbe snage i kardio trening (šetnja, trčanje, vožnja bickla…) i vrlo brzo ćete imati telo o kakvom ste maštali.

Celulit

Tamara priča i zašto nastaje celuilit, koji je među najvećim boljkama savremenih žena.

„Celulit je potkožna naslaga masnog tkiva. Najčešće kažemo da izgleda kao pomorandžina kora. Stvara se usled nepravilne ishrane, manjka vode u organizmu, unošenja gaziranih pića i tada telo ima problem da se reši masti i one se onda talože ispod naše kože. A da li će nam se i koliko celulit videti na koži, zavisi i od debljine naše kože.“

Ona daje odgovor i na glavno pitanje – kako ga se rešiti.

„Odgovor na ovo pitanje jeste pravilna i redovna ishrana, vežbanje i unošenje dosta tečnosti. Danas nam pomažu i razne masaže za ubrzavanje skidanja celulita. Takođe, postoje razni tretmani i kreme koji vam mogu pomoći u borbi sa celulitom, ali bez dobre ishrane i redovne aktivnosti nećete videti rezultat. A da bi se rezultat video u naredna dva do tri meseca – pazite šta jedete. Izbacite iz ishrane slatkiše, testo i prženu i pohovanu hranu, pijte dosta tečnosti i vežbajte bar tri puta nedeljno i rezultati ne mogu da izostanu.“

A da bi vežbe za celulit delovale, važno je znati kako ih radimo.

„Savetujemo vam da vodite računa i kako izvodite vežbe jer je vrlo važno znati kako se koja vežba pravilno izvodi i koje su to najčešće greške prilikom izvođenja vežbi“, kaže Tamara, koja u videu objašnjava koje vežbe su najdelotvornije za kritične delove tela i kako ih izvesti a da imaju efekta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Joga vežbe