Urnebes salata uglavnom se servira uz roštiljsko meso ili pečenje, a svakako je među omiljenim prilozima pravih gurmana.
Uz koje god jelo da servirate urnebes nećete pogrešiti.
U originalni recept ide kajmak, iako mnogi češće stavljaju krem sir ili pavlaku. Ovaj pikantni dodatak može da se servira na različite načine, ali na trpezi će najlepše izgledati ako od smese napravite kuglice, piše 021.rs.
Sastojci za urnebes:
500 g sitnog sira
3 kašičice aleve paprike
3 čena belog luka
2 kašike kajmaka
1 kašika tucane paprike
1 kašika ulja
so
Urnebes priprema:
Beli luk sitno naseckajte, pa ga stavite u činiju, a potom dodajte preostale sastojke.
Sve dobro umutite mikserom na najmanjoj brzini, pa ukoliko je potrebno po ukusu dodajte još neki začin.
Ako želite, urnebes možete da služite u činiji ili da formirate kuglice željene veličine. U oba slučaja pre služenja ostavite da u frižideru odstoji najmanje tri sata pre služenja.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: