Tri navike koje garantuju dan pun pozitivne energije

jutarnje navike
Foto: Ekaterina Demidova / Alamy / Alamy / Profimedia

Koliko često se ujutru zaista fokusirate na sebe, svoju energiju, zdravlje, motivaciju i sveopšte blagostanje? U moru obaveza koje nas čekaju, ponekad je stvarno teško posvetiti sebi neophodnu pažnju, naročito u jutarnjim časovima, zbog čega je još važnije da steknete zdrave navike u ovo doba dana. Ako želite da ujturu budete strpljiviji, raspoloženiji i pribraniji, probajte jednostavan ritual u tri koraka.

I korak

Čim se probudite, pišite. To može biti tekst o onome što ste sanjali, beleške vaših misli i ideja, ili bilo šta drugo što vam je na umu. Nije toliko važan kvalitet vašeg pisanja, već samo činjenica da razmišljate o sebi i svoje misli prenosite na papir.

II korak

Vreme je da se posvetite svom telu. Pustite svoju omiljenu pesmu i zaplešite! Ako vam se ne igra, stanite u joga položaj Pozdrav Suncu i završite ovu vežbu. Mnogima ujutru prijaju i čučnjevi da ih razbude, a na vama je da izaberete ono što preferirate i što vam pomaže da spremni i puni energije započnete novi dan, piše City Magazine.

III korak

Kada ste pripremili svoje telo, na red dolazi vaša duša. Sedite u tišini od tri do pet minuta i koncentrišite se na svoje disanje. Izbistrite svoj um ovom kratkom meditacijom i ne dozvolite da vam brige pokvare mir.

Na kraju ne zaboravite da budete nežni prema sebi i ne žalite vreme koje ste potrošili da biste učinili da vaš dan bude pun pozitivne energije.

Bonus savet: Pripremite sve što vam treba za jutarnju rutinu veče ranije, kako ne biste gubili puno vremena na to kad se probudite.

BONUS VIDEO: Joga vežbe

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram