Tri najzdravija doručka za žene: I za kilažu, i za hormone

doručak
Foto: - / Wavebreak / Profimedia

Poznato je da žene muku muče sa metabolizmom kako pređu 30 godina. Stoga je veoma bitno šta jedete i na koji način živite. Brza hrana i slatkiši ne dolaze u obzir, ukoliko želite zdravo i vitko telo.

Doručak je najvažniji, ali samo onda kada osetite glad, a ne čim otvorite oči.

Voda se pije ujutru mnogo (“jutarnje tuširanje iznutra”), i to najbolje mlaka voda pre doručka.

Izbegavajte kafu, a potpuno izbacite gazirane i veštačke sokove. Čak i prirodni, voćni sokovi nisu poželjni, bolje je da pojedete celu voćku, pišu na sajtu haber.ba.

Voće se jede pre podne, nikako posle podne i najbolja je opcija za podnevnu užinu.

Tu su i tri vrste doručka koje je poželjno da jedete posle 30. godine.

Kaša

To može da bude ovsena kaša od celih zrna (nikako instant) ili kaša od heljdinog brašna, ili jednostavno palenta. Međutim, najbolja je opcija da skuvate žito i da mu dodate malo meda i cimeta, šaku oraha. Ovaj doručak će poboljšati varenje, izbaciti toksine iz tela, a telo napuniti gvožđem i vitaminom B.

Kuvana jaja

Dva kuvana jajetaa sa kriškom mladog sira i parčetom integralnog hleba je veoma poželjan i zdrav doručak. Jaja će telo napuniti gvožđem, a pri tome će se brzo i efikasno razgraditi u telu.

Supa od kostiju

Možda ne možete da zamislite da doručkujete supu, ali pokušajte. Ova supa je veoma efikasna i zdrava za telo: osim što obnavlja hrskavicu, ona je i vaša dnevna doza kolagena. Bolje deluje na telo od svih krema za bore koje sve mi bogato mažemo na lice.

Ako doručkujete supu, primetićete da ćete imati potrebu da se ispraznite, odmah posle doručka i smatrajte da ste time iz tela izbacili sve toksine.

Pored ishrane, veoma je bitno da se krećete. Da biste bile zdrave, svaki dan treba da ispešačite nekoliko kilometara, a da biste bile vitke – desetak kilometara. Šetnja je najzdraviji i najprirodniji vid vežbe jer ne šteti kolenima i zglobovima, a poboljšava zdravlje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Biljna ishrana – sirova hrana