Torta sa tri vrste čokolade zove se triolada, pravi se brzo i lako, a štih je za sve prilike

Slojevi čokoladnog zadovoljstva.

Čokoladna triolada je raskošna torta sa tri vrste čokoladnog krema i biskvitom koji se topi u ustima.

Pravi se brzo i jednostavno, a ukus joj je blaženstvo.

Jedino što teško pada u vezi sa ovom tortom jeste čekanje da se stegne. A zaista je adut ili štih za sve prilike – s njom nema greške.

Sastojci

Za koru

3 jajeta

3 kašike šećera

2 kašike ulja

3 kašike brašna

1 kašičica praška za pecivo

1 kašika kakaoa

1/2 ekstrakta ruma (nije obavezno)

Za beli fil

250 g bele čokolade

125 ml slatke pavlake

1 želatin

275 ml slatke pavlake

Za mlečni deo

200 g mlečne čokolade

125 ml pavlake za šlag

1 želatin

175 ml slatke pavlake

Za tamni deo

200 g crne čokolade

125 ml pavlake za šlag

1 list želatina

125 ml slatke pavlake

Za sirup za koru

50 g šećera

50 ml vode

1/2 bočice ekstrakta ruma (opciono)

Foto:Shutterstock

Priprema

1. Umutite belanca sa tri kašike šećera. Pomešajte žumanca sa uljem i rumom, te sipajte ovu smesu preko belanaca i mešajte varjačom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakaom i umešajte lagano u prethodnu smesu. Pecite koru na 180 stepeni oko 25 minuta. Ostavite da se skroz ohladi pa je zalijte sirupom koji pravite tako što pomešate šećer i vodu i stavite da provri, sklonite sa vatre i dodate rum.

2. Sva tri fila se prave na isti način, samo svakom dodajete drugu čokoladu.

Pomešajte prvo 125 ml slatke pavlake sa izlomljenom čokoladom i zagrevajte da se otopi, a da ne proključa. Ostavite da se potpuno ohladi. Razmutite želatin sa 40 ml vode i ostavite da odstoji 10 minuta. Kada odstoji polako ga zagrevajte da se skoz otopi, a da ne provri. Prohladite ga i umutite ostatak slatke pavlake i uzmite dve kašike pavlake i dodajte želatinu pa izmešajte da se sjedini.
Tu smesu istresite u čokoladni deo krema i izmešajte, pa onda sve zajedno istresite u umućenu slatku pavlaku.

3. Preko kore u kalupu nanesite najpre najtamniji fil, a potom mlečni i zatim beli. Ostavite tortu da se stegne, a zatim je dekorišite glazurom od čokolade, krupno rendanom čokoladom ili već kako vam drago.

Prijatno!

Foto:Shutterstock

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram