Slojevi čokoladnog zadovoljstva.
Čokoladna triolada je raskošna torta sa tri vrste čokoladnog krema i biskvitom koji se topi u ustima.
Pravi se brzo i jednostavno, a ukus joj je blaženstvo.
Jedino što teško pada u vezi sa ovom tortom jeste čekanje da se stegne. A zaista je adut ili štih za sve prilike – s njom nema greške.
Sastojci
Za koru
3 jajeta
3 kašike šećera
2 kašike ulja
3 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašika kakaoa
1/2 ekstrakta ruma (nije obavezno)
Za beli fil
250 g bele čokolade
125 ml slatke pavlake
1 želatin
275 ml slatke pavlake
Za mlečni deo
200 g mlečne čokolade
125 ml pavlake za šlag
1 želatin
175 ml slatke pavlake
Za tamni deo
200 g crne čokolade
125 ml pavlake za šlag
1 list želatina
125 ml slatke pavlake
Za sirup za koru
50 g šećera
50 ml vode
1/2 bočice ekstrakta ruma (opciono)
Priprema
1. Umutite belanca sa tri kašike šećera. Pomešajte žumanca sa uljem i rumom, te sipajte ovu smesu preko belanaca i mešajte varjačom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakaom i umešajte lagano u prethodnu smesu. Pecite koru na 180 stepeni oko 25 minuta. Ostavite da se skroz ohladi pa je zalijte sirupom koji pravite tako što pomešate šećer i vodu i stavite da provri, sklonite sa vatre i dodate rum.
2. Sva tri fila se prave na isti način, samo svakom dodajete drugu čokoladu.
Pomešajte prvo 125 ml slatke pavlake sa izlomljenom čokoladom i zagrevajte da se otopi, a da ne proključa. Ostavite da se potpuno ohladi. Razmutite želatin sa 40 ml vode i ostavite da odstoji 10 minuta. Kada odstoji polako ga zagrevajte da se skoz otopi, a da ne provri. Prohladite ga i umutite ostatak slatke pavlake i uzmite dve kašike pavlake i dodajte želatinu pa izmešajte da se sjedini.
Tu smesu istresite u čokoladni deo krema i izmešajte, pa onda sve zajedno istresite u umućenu slatku pavlaku.
3. Preko kore u kalupu nanesite najpre najtamniji fil, a potom mlečni i zatim beli. Ostavite tortu da se stegne, a zatim je dekorišite glazurom od čokolade, krupno rendanom čokoladom ili već kako vam drago.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: