Svinjski kotlet koji morate probati: Sočno meso s kupusom koje se topi u ustima

svinjski kotlet
Foto: Z Jan / Panthermedia / Profimedia

Pripremite jelo koje je sjajna ideja za nedeljni ručak.

Sastojci:

500 g svinjskih kotleta s kosti

500 g rendanog kupusa

500 ml sajdera od jabuke

2 kašike jabukovog sirćeta

2 kašičice senfa

1 slatka jabuka

1 luk

1 kašičica timijana

biljno ulje po želji

sol i biber po želji

#related-news_0

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

U loncu od nerđajućeg čelika zagrejte malo ulja, pa na njemu propržite svinjske kotlete. Posolite ih i pobiberite.

Pecite kotlete na jakoj temperaturi dva do tri minuta sa obe strane dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Izvadite ih lonca, piše Pun kufer.

Na preostaloj masnoći dinstajte iseckani luk – pet do sedam minuta.

Dodajte rendani kupus i kriške jabuke i nastavite sve zajedno da dinstate još par minuta.

U maloj posudi pomešajte sajder, jabukovo sirće i senf. Time deglazirajte lonac.

Vratite meso u lonac, poklopite ga i stavite u prethodno zagrejanu rernu da se sve zajedno termički obrađuje oko sat vremena.

Svinjske kotlete poslužite s pireom od krompira ili domaćim hlebom.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram