Šta je najviše jela žena koja je smršala 30 kilograma

Dijeta, noge, debele noge, ogledalo. Šta je najviše jela žena koja je smršala 30 kilograma
Foto: Shutterstock

Hannah je počela s prvim dijetama kad je imala samo 12 godina. S obzirom da nije znala kako funkcionira proces zdravog gubitka kilograma pokušavala je jesti što manje kroz dan. Kilograme je gubila, a potom ih vraćala što joj je izazivalo veliku frustraciju.

Bitku s dijetama vodila je kroz adolescenciju, te u ranim dvadesetim godinama života, a sistemom pokušaja i grešaka došla do – za nju – idealne ishrane s kojom je izgubila 30 kilograma. Na svom Jutjub kanalu High Carb Hana podelila je svoju priču o uspehu, piše zadovoljna.hr. 

Kao prvo, Hana je veganka. Kad je 2014. godine započela svoj put u trendu su bile veganske dijete na bazi sirovih namirnica koje nisu imale baš previše smisla. Hana je pročitala kako mora da jede puno voća jer ono daje energiju i od njega čovek ne može da se ugoji.

Ako je poznato da se u 100 grama banane nalazi oko 90 kalorija, nije teško izračunati zašto je s ovim načinom ishrane dobila dodatne kilograme.

Mlada Amerikanka potom je „otkrila“ ugnjene hidrate. Shvatila je da nije osoba koja može da gladuje i da će moći da se pridržava određenog režima ishrane samo ako je uvek sita.

Baš zato u svoje obroke počela je da dodaje namirnice poput kuvanog krompira i pirinča, ali i mnoštvo zelenog lisnatog povrća koje je bogato vlaknima, te koje izvrsno zasićuju iako imaju nisku koloričnu vrednost.

Upravo je zeleno lisnato povrće njen trik za lakši gubitak kilograma. Da bude sigurna kako će nakon svakog obroka biti sita, njemu dodaje relativno velike količine „zelenog“.

Spanać ili kelj dodaje jutarnjem smutiju, brokoli kuvan na pari ručku ili večeri. Uz svaki obrok jede velike količine „nečeg zelenog“ – bez obzira je li u pitanju obična salata ili namirnica koju mora termički da obradi.

Kroz biljnu ishranu, Hana je u godinu dana smršala 30 kilograma. Svakako, uravnoteženu ishranu pratila je i fizička aktivnost.

Počela je s dugim šetnjama, a kako je mršavila, počela je da se bavi sve ozbiljnijim vežbama. Danas izvodi jogu svaki dan, te tri puta nedeljno odlazi u teretanu.

Rezultati su očigledni.

Pokrenula je Jutjub kanal, kako bi pomogla ženama poput nje da smršaju i zadrže težinu s kojom su zadovoljne. Na kanalu deli veganske recepte i savete za zdraviji život.

Kako je High Carb Hana izgubila 30 kilograma, pogledajte u videu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram