Pripremite zdrav obrok, savršeno kremast i ukusan.
Sastojci:
1 kg spanaća
4-5 čena belog luka
oko pola litra mleka
kašičica brašna
so
ulje
Priprema:
Spanać očistiti od peteljki, dobro oprati i kratko obariti da smekša. Presuti u cediljku i preliti hladnom vodom, a onda ga rukama iscediti što više da se odstrani skoro sva voda, piše Coolinarika.
Beli luk sitno iseckati i na malo ulja propržiti, pa mu dodati brašno i sve zajedno mešati dok dobije boju. Oceđeni spanać iseći sitno i dodati na luk i kratko zajedno propržiti. Onda pomalo nalivati mlakim mlekom. Povremeno promešati i, kada mleko uvri, dodati još, dok se dobije fina kremasta smesa. Na kraju posoliti po ukusu.
Kao prilog ovom jelu odlično ide jaje na oko, faširano meso, kobasice ili pečeni krompir u ljusci, sa puterom.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: