Kada ih jednom probate, uvek ćete ih praviti.
Slane kuglice od sira ukusno su i jednostavno jelo koje se ne peče. Pripremaju se od već gotovih mlečnih proizvoda poput sirnog namaza, kisele pavlake i narendanog tvrdog sira, koji se začinjavaju mladim lukom, belim lukom u prahu i sličnim začinima.
Važno je pripremljenu smesu staviti u frižider na hlađenje pre nego što je oblikujete u kuglice po želji. U smesu dodajte i nešto usitnjenih prženih kikirikija, koji će kuglicama dati dodatnu dozu slanosti i slasnosti.
Reč je o receptu koji može savladati i najveći amater u kuhinji. Najteži deo u pripremi jeste čekanje da se smesa stvrdne, a kuglice ohlade pre serviranja. Možete da ih poslužite samostalno, s hrskavim povrćem i/ili krekerima.
Sastojci:
340 g sirnog namaza
240 g narendanog čedar sira
100 g prženog kikirikija
120 g kisele pavlake
30 g naseckanog mladog luka
1 male kašičice luka u prahu
1 male kašičice belog luka u prahu
½ male kašičice bibera u prahu
Priprema:
U staklenoj posudi pomešajte sirni namaz, kiselu pavlaku i narendani čedar sir.
U smesu dodajte sitno naseckani mladi luk i sve dobro promešajte.
Začinite smesu s lukom, belim lukom i biberom u prahu.
Prekrijte smesu plastičnom folijom i stavite je u frižider da se stegne oko sat vremena.
U ohlađenu sirnu smesu dodajte nekoliko kašika usitnjenog kikirikija.
Od dobijene smese napravite manje kuglice i uvaljajte ih u ostatak usitnjenog kikirikija.
Napravljene kuglice stavite u frižider na sat vremena pre posluživanja, piše Punkufer.dnevnik.hr.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: