Skinula 44 kilograma i otkrila šta jede da bi održala kilažu

Fitnes i ishrana 05. maj 202122:35 > 22:38
Foto:Instagram/xanthia_efthymiou

Australijanka Sintija Eftimu za manje od dve godine je uspela je da skine 44 kilograma. Na kraju srednje škole imala je 114 kilograma i počela da oseća bol u leđima. "Samo u godinu dana sam dobila 20 kilograma i rekli su mi da sam pod velikim zdravstvenim rizikom ako tako nastavim", ispričala je za Daily Mail.

Krajem 2017. krenula je na dijetu. Izbacila je nezdrave namirnice sa svog jelovnika i do septembra 2019. vaga je pokazala težinu od 70 kilograma. Bez pomoći ličnih trenera, isključivo vlastitim trudnom, odnosno zdravijom prehranom, postigla je svoj cilj. Sada na TikToku snima video snimke kojima pokazuje što jede u danu kako bi održala telesnu težinu na željenom nivou.

@miakhalifa

This song gives me superpowers ?

♬ Body (Remix) [feat. ArrDee, E1 (3×3), ZT (3×3), Bugzy Malone, Buni, Fivio Foreign & Darkoo] – Tion Wayne & Russ Millions

Na primer, jedan dan počinje ovsenom kašom, lubenicom i proteinskim jogurtom. Ruča piletinu, pirinač i povrće, a poslepodne poseže za proteinskom pločicom. Nakon 90-minutnog treninga vraća energiju supom od povrća.

„Najteže je bilo krenuti. Bojala sam se osude drugih“, kaže.

Svaki dan je hodala 4 kilometra, a u teretanu se upisala kad je izgubila 10 kilograma.

„Sad pet puta nedeljno dižem tegove i to mi je omiljeni trening“, dodaje Sintija.

Njena poruka drugima je da pripaze i održavaju kalorijski deficit, što znači da konzumiraju manje kalorija u odnosu na to koliko ih troše na dnevnoj bazi.

„Gubitak kilograma ne mora biti kazna, ja sam to naučila na teži način. Jesti premalo kalorija je štetno i izbjegavajte dijete“, upozorava ostale pred kojima je put mršavljenja.