Rolovana piletina sa slaninicom, šunkom i spanaćem: Recept koji je toliko dobar da nećete tražiti pečenje

Foto: Shutterstock

Zvezda trpeze.

Ukoliko ovih dana trragate za nečim novi, lepoi i ukusnim, a lakim za pripremu – naš predlog je rolovana piletina. Ukusna i dekorativna.

Sastojci

1/2 pilećeg belog mesa (bez kostiju)

200 g tanko isečene mesnate slaninice

60 g tanko isečene šunke

60 g tanko isečenog kačkavalja

listići bebi spanaća

po ukusu začin za piletinu

po ukusu mleveni biber

Sos za sve vrste pečenog i prženog mesa:

180 g kisele pavlake

100 g majoneza

4 kašike struganog rena

3 kašike mlevenih badema

100 ml pavlake za kuvanje

po ukusu so

po ukusu mleveni beli biber

Foto: Shutterstock

Priprema

Prvo pripremamo pileće rolate: Od pilećeg mesa formirati dve veće i tanko isečene šnicle (sastojci su dati za dva rolata piletine). Pola količine slaninice staviti preko alu folije u jednom redu, blago ih preklapajući. Ja sam zaboravila da stavim alu foliju pa sam ih malo teže umotala u rolat.Preko slaninice staviti isečenu šniclu, posuti je začinom za piletinu i mlevenim biberom po ukusu. Preko šnivle pilećeg mesa staviti dva parčeta šunke, parče kačkavalja, bebi spanać (količinu spanaća odredite po vašem ukusu), ponovo dva parčeta šunke i parče kačkavalja. Pomoću folije uviti sve u rolat. Rolovana piletina sa slaninicom, šunkom, spanaćem

Formirani rolat prebaciti u odgovarajuću posudu preko pek papira. Isti postupak ponoviti i sa drugom šniclom mesa. Rolovana piletina sa slaninicom, šunkom, spanaćem

Rernu zagrejati na 200 stepeni. Staviti meso da se peče dok slaninica ne porumeni, oko 35-40 minuta. Ovaj veoma ukusan rolat poslužite uz sos koji ide uz sve vrste mesa. Rolovana piletina sa slaninicom, šunkom, spanaćem

Sada prelazimo na spremanje sosa, koji je savršenog ukusa za sve vrste mesa: Kiselu pavlaku staviti u odgovarajuću posudu i viljuškom je umutiti. Dodati majonez i sjediniti ga sa pavlakom. Ubaciti ren, bademe i pavlaku za kuvanje. Sve dobro promešati da se sastojci sjedine. Ja nisam dodavala so, već samo beli biber, a vi probajte pa po ukusu… Pripremljeni sos ostaviti u frižider da se dobro ohladi pre posluženja, piše recepti.com.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram