Rekorderke u mršavljenju: Poznate Srpkinje koje su se najviše transformisale

Foto: Filip Krainčanič/Nova.rs; Amir Hamzagic/ATAImages; Nemanja Jovanović/Nova.rs; G. G./ATAImages

Doslednost i posvećenost se uvek isplate.

Mnoge poznate ličnosti iz Srbije su tokom godina napravila neverovatne transformacije kada je u pitanju njihova kilaža.

Od Bojane Stamenov do Ane Nikolić, mnoge zvezde su govorile o svojim mukotrpnim dijetama. Neke od njih su se fokusirale na promene u svojoj ishrani, druge su povećale intenzitet svojih treninga, a pojedine su se čak obraćale i lekarima za pomoć.

Bez obzira na pristup, njihovi rezultati dokazuju jednu stvar za koju smo oduvek znali da je istinita – doslednost i posvećenost se uvek isplate.

U nastavku pogledajte nekoliko poznatih žena iz Srbije koje su imale najveće transformacije i koje su uspele drastično da smršaju.

Bojana Stamenov

Bojana Stamenov je u jednom trenutku odlučila da uzme stvar u svoje ruke kad su kilogrami u pitanju. Inicijalno je planirala da ode na operaciju smanjenja želuca, ali kako je tome prethodilo skidanje kilograma, uvidela je da joj ovaj način mršavljenja polazi za rukom, te je za kratko vreme skinula čak 30 kilograma.

Dijeta Bojane Stamenov sastojala se iz piletine, jaja, ribe, salate, voća sve po unapred utvrđenom režimu, a istovremeno je aktivno trenirala. Na kraju su svi bili oduševljeni rezultatom s obzirom na to da je uspela da skine čak 80 kilograma.

Ana Nikolić

Ana Nikolić
Foto: Instagram/ananikolicofficial

Kada se pojavila na muzičkoj sceni, Ana Nikolić je bila jedna od najzgodnijih domaćih pevačica, međutim tokom trudnoće je dobila višak kilograma sa kojima se dugo borila. U mesecima nakon porođaja pevačica je neprestano vodila bitku s neželjenim kilogramima. Određenim režimom ishrane i redovnim treninzima Ana Nikolić je uspela da smrša 50 kilograma. Tačnije sa 105, došla je do 50 kilograma.

„Najbitniji je unos tečnosti. Imam svoju jutarnju rutinu. Čim ustanem, pijem dve čaše vode. Nekad sa limunom, a nekad bez. Posle toga sledi moj doručak. Često je to jaje na oko uz paradajz ili neko drugo povrće. Nekad možda i samo sveža salata ili pahuljice. Za vreme ručka jedem belo meso ili ribu sa barenim povrćem. Izbacila sam ugljene hidrate (belo brašno), držim se unosa kalorija od 1.000 do 1.200. Slatkiša sam se odrekla skroz. Mesa takođe, sem ribe. Ako mi baš padne šećer, onda pojedem kašiku nutele i zamislim da sam pojela sve. Skidanje viška kilograma je stvar psihe”, ispričala je ona jednom prilikom.

Seka Aleksić

Seka Aleksić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Seka Aleksić, kako sama priznaje, često kuburi sa viškom kilograma. Kroz šalu kaže da će umreti debela i gladna, ali uprkos svemu, do sada nije bila pristalica rigoroznih dijeta, uglavnom je kilograme skidala treningom.

„Mislim da se čovek nikada ne treba vraćati na nešto staro i nešto što je iza njega, pa tako i u muzici i u izgledu, ja nikada ne mogu izgledati kao na početku karijere, zato što ja sada imam 40 i skoro dve godine, ali svakako da ta tamna kosa i taj da kažemo, vretenast izgled tela, vraća na tu neku staru Seku. Ali, ja sam sada mama, planiram treće, četvrto i peto i ne bih se vraćala uopšte nazad, ja idem napred, pa kako bude“, rekla je.

Zorana Pavić

Zorana Pavić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Srpska pevačica Zorana Pavić godinama je vodila borbu sa viškom kilograma, da bi na kraju smršala 25 kilograma. Ona je za domaće medije jednom prilikom izjavila kako je koristila limun da bi “ubila glad”, ali da je on loše uticao na njen želudac.

Leontina

View this post on Instagram

A post shared by Leonessa Eric (@leontina012)

Prošle godine svi su bili iznenađeni kada je Leontina krenula da objavljuje fotografije, nastale na setu, na osnovu kojih se moglo zaključiti da je smršala dvadesetak kilograma za kratak vremenski period, ako ne i više, što su njeni pratioci pozdravili.

Krstinja Todorović

Krstinja Todorović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Krstinja Todorović se takmičila u „Zvezdama Granda“, gde su joj mnogi zamerili višak kilograma. Ona je u međuvremenu operisala želudac i uspela da skine 90 kilograma.

„Doktor mi je rekao da moram da skinem još tih famoznih sedam kila, e sad, stala sam na određenom broju i moram da se aktiviram da bih skinula još tih sedam“, rekla je ona tada.

„Smatram da sam zaslužila da malo odmorim od sve te gungule i svog tog brzog mršavljenja, i u nekom budućem periodu će se to i desiti“, dodala je ona.

Zorana Mihajlović

Foto:Screenshot/Instagram/zorana_zm

Mnogi komentarišu da nova životna etapa Zorane Mihajlović  itekako dobro utiče na nju i njeno psihofizičko zdravlje. Ona je smršala oko 15 kilograma i izgleda bolje nego ikad.

Bivša ministarka je nedavno pozirala u trenerci ispred ogledala i pokazala kako se priprema za trening.

„Počele su važne i teške pripreme. Vreme je za pojačane treninge“, napisala je Mihajlović.

***

Bonus video: Vežbe za zadnjicu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram