Recept za zimsko jelo s kiselim kupusom i još nekoliko sastojaka koje sigurno imate u kući

Foto: Shutterstock

Još preciznije - januarsko jelo koje se pravi skoro ni od čega, skoro.

Testenina s kiselim kupusom vrlo je ukusno i zasitno zimsko jelo za koje vam ne trebaju nikakvi posebni ni skupi sastojci – većinu verovatno već imate u kujni, frižideru i špajzu.

Testenina i kupus odličan su gastronomski par. Testeninu možete spojiti i s fermentisanim, odnosno kiselim kupusom.
Ovaj proizvod odličan je izvor vitamina C pa ne čudi što ga mnogi smatraju povrtnim kraljem zime.

Ako na raspolaganju imate kobasice ili slaninu, i njih možete dodati u ovo jelo.

Sastojci:

400 g sušene testenine po želji

300 g kiselog kupusa

4-5 čenova belog luka

1 crni luk

1 kašika koncentrata paradajza

1 lovorov list

1 kašićica slatke mlevene paprike

biljno ulje po želji

so i biber po želji

Foto: Shutterstock

Priprema

Skuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju dok ne postane al dente. Ocedite testeninu i ostavite malo vode u kojoj se kuvala.

Dok se tjestenina kuva, zagrejte malo ulja u tiganju pa na njemu propržite naseckani luk. Didnstajte luk 10-15 minuta dok ne omekša i ne počne da se se karamelizuje.

Dodajte naseckani beli luk i dinstajte sve zajedno oko jedan minut.

Dodajte koncentrat paradajza i mlevenu slatku papriku, dobro promešajte i dinstajte sve zajedno oko jedan minut.

Dodajte kiseli kupus i lovorov list. Dobro promešajte.

Kada primetite da kupus počinje da se lepi za dno, podlijte ga s malo vode u kojoj se kuvala testenina i nastavite s dinstanjem još oko 20 minuta.

Pomešajte kuvanu testeninu s kupusom i sve dobro začinite solju i biberom.

Poslužite toplo, piše Pun kufer.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram