![](https://zadovoljna.nova.rs/wp-content/uploads/2024/01/14/1705245567-shutterstock_2313436779-750x500.jpg)
Još preciznije - januarsko jelo koje se pravi skoro ni od čega, skoro.
Testenina s kiselim kupusom vrlo je ukusno i zasitno zimsko jelo za koje vam ne trebaju nikakvi posebni ni skupi sastojci – većinu verovatno već imate u kujni, frižideru i špajzu.
Testenina i kupus odličan su gastronomski par. Testeninu možete spojiti i s fermentisanim, odnosno kiselim kupusom.
Ovaj proizvod odličan je izvor vitamina C pa ne čudi što ga mnogi smatraju povrtnim kraljem zime.
Ako na raspolaganju imate kobasice ili slaninu, i njih možete dodati u ovo jelo.
Sastojci:
400 g sušene testenine po želji
300 g kiselog kupusa
4-5 čenova belog luka
1 crni luk
1 kašika koncentrata paradajza
1 lovorov list
1 kašićica slatke mlevene paprike
biljno ulje po želji
so i biber po želji
![](http://zadovoljna.nova.rs/wp-content/uploads/2024/01/14/1705245589-shutterstock_1009104130-1024x683.jpg)
Priprema
Skuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju dok ne postane al dente. Ocedite testeninu i ostavite malo vode u kojoj se kuvala.
Dok se tjestenina kuva, zagrejte malo ulja u tiganju pa na njemu propržite naseckani luk. Didnstajte luk 10-15 minuta dok ne omekša i ne počne da se se karamelizuje.
Dodajte naseckani beli luk i dinstajte sve zajedno oko jedan minut.
Dodajte koncentrat paradajza i mlevenu slatku papriku, dobro promešajte i dinstajte sve zajedno oko jedan minut.
Dodajte kiseli kupus i lovorov list. Dobro promešajte.
Kada primetite da kupus počinje da se lepi za dno, podlijte ga s malo vode u kojoj se kuvala testenina i nastavite s dinstanjem još oko 20 minuta.
Pomešajte kuvanu testeninu s kupusom i sve dobro začinite solju i biberom.
Poslužite toplo, piše Pun kufer.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: