Sočan biskvit i kiselkasto voće savršen su par, a recept za jedan takav kolač donosimo u nastavku. Priprema je jednostavna i brza, mera je šolja od 250 ml, a za ovaj ukusni kolač neće vam trebati ni vaga, ni mikser, a ni jaja.
Biskvitni kolač s voćem – sastojci:
1 šolja griza
1 šolja šećera
1 šolja mleka
1 šolja brašna
pola šolje ulja
1 prašak za pecivo
200 g bobičastog voća
1 jabuka
2 šljive (po želji)
Biskvitni kolač s voćem – priprema:
U posudu staviti griz, šećer i mleko. Sve dobro promešajte i ostavite sa strane oko pola sata.
Za to vreme pripremite voće. Ako koristite jabuke i šljive, narežite ih na kockice, a jabuke poprskajte limunovim sokom. Bobičasto voće možete koristiti i zamrznuto.
Pleh obložiti papirom za pečenje.
Nakon pola sata u smesu dodajte brašno i prašak za pecivo, sve dobro promešajte pa dodajte i ulje. Smesu sipajte u pleh pa dodajte voće.
Pecite 35 do 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Ohladite pa pospite šećerom u prahu, piše Zadovoljna.hr.
Pratite nas i na društvenim mrežama: