Ukoliko još niste čuli za ludo testo, krajnje je vreme.
Ludo testo steklo je veliku popularnost kod mladih domaćica jer ne moraju svakoga dana da mese – ono može da stoji u frižideru i do sedam dana u kesi – a od njega mogu da nastanu razne pekarske đakonije: i hleb, i kiflice, i pogačice, i lisnate kifle, pa onda kroasani, testo za picu, šta god vam padne na pamet.
Recimo, napravite ludo testo u četvrtak i do narednog četvrtka možete da glumite superdomaćicu koja za večeru ili doručak vadi štih iz frižidera.
Zvuči šašavo, ali jeste i ludo, a bogami i magično.
Sastojci
1 kg brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika soli
100 ml ulja
400 ml jogurta
250 ml mleka
1 sveža kockica kvasca
2 kašike šećera
2 jajeta
![](http://zadovoljna.nova.rs/wp-content/uploads/2023/10/25/1698236842-shutterstock_562942549-1024x683.jpg)
Priprema
Kao za sva druga testa, u toplo mleko ubacite malo šećera, kvasac i dve kašike brašna, promešajte da bi se šećer otopio, a kvasac brže podigao kvasac. Vodite računa da u prostoriji bude toplo.
Zasebno, u vanglici pomešajte sve ostale sastojke.
Kad kvasac nadođe, sipajte ga usred brašna.
Zamesite glatko testo, a ako se lepi za ruke, dodajte još brašna.
Uzmite kesu i u nju ubacite testo.
Možete ga malo pouljiti ili pobrašnjaviti da se ne bi zalepilo.
Bitno je da dobro istisnete sav vazduh iz kese.
Testo stavite u frižider i u njemu možete da ga čuvate i do sedam dana.
Pre nego što počenete da ga mesite treba testo ostaviti malo na toplom mestu da krene bar sat vremena, a bolje je i duže, piše 24sedam.rs.
![](http://zadovoljna.nova.rs/wp-content/uploads/2023/10/25/1698236888-shutterstock_1725389350-1024x683.jpg)
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: