Recept za supu koja se ne kuva, a rashladiće vas za sekund na ovoj vrućini

Hladna supa od krastavca Foto: Ivan Danik / Alamy / Alamy / Profimedia

Danas je na meniju beli gaspaćo, ili u originalu gazpacho blanco. Fantastično rešenje za vrele dane kada treba napraviti nešto „na kašiku” a opet ne uključivati šporet.

Krastavac je zadužen za tečnost, minerale i vitamine koji su nam potrebni u toku vrelih dana kojih će tek biti.

Još jedna dobra strana ove hladne supe je ta da se za pripremu može koristiti i stari hleb. Bilo šta od orašastih plodova može da se koristi za ovaj recept. Sigurno ćete naći dosta recepeta za beli gaspaćo u kojima se nalazi sveža zelena paprika, rotkvice i slično.

Sastojci

  • 4 krastavca
  • 2 čena belog luka
  • 100 g hleba (bez kore)
  • 5 dl vode
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 75 g mlevenih badema ili lešnika
  • 2 kašike jabukovog sirćeta
  • So i biber po ukusu

Način pripreme

Oljuštite krastavac i izdubite sredinu i odstranite semenke. Hlebu odstranite koru i sačuvajte samo mekani deo.

Sve sastojke ubacite u šerpu ili posudu odgovarajuće veličine i usitnite štapnim mikserom. Proverite ukus i dodajte začine po želji.

Dobijenu supu ohladite. Idealno bi bilo držati u frižideru preko noći. Servirati sa krutonima, piše „Lepi brka„.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram