Tartar sos je klasik među sosovima koji se često koristi kao dodatak prženim jelima, morskim plodovima, pomfritu i roštilju. Ako želite pripremiti svež, domaći tartar sos sa savršenom kremastom teksturom, evo brzog i jednostavnog recepta!
Sastojci za tartar sos:
- 200 g majoneza
- 1 kašika sitno iseckanog kiselog krastavca
- 1 kašika sitno iseckanih kapara
- 1 kašika sitno iseckanog peršuna
- 1 čen belog luka (izgnječen)
- 1 kašičica limunovog soka
- So i biber po ukusu
Uputstvo za pripremu
- U srednjoj činiji, pomešajte majonez, kiseli krastavac, kapare, peršun i beli luk.
- Dodajte limunov sok i dobro izmešajte sastojke dok se ne sjedine.
- Po ukusu, dodajte so i biber, i još jednom sve promešajte.
- Ostavite tartar sos u frižideru 15-30 minuta pre serviranja, kako bi se ukusi sjedinili.
Saveti za najbolji tartar sos
- Koristite domaći majonez za autentičan i bogat ukus.
- Dodajte malo senfa za dodatnu pikantnost.
- Za hrskavu teksturu, koristite sveže krastavce umesto kiselih.
Gde koristiti tartar sos?
Tartar sos je idealan dodatak uz pohovane riblje filete, riblje štapiće, pomfrit, pečene krompiriće, i razna jela s roštilja. Priprema domaćeg tartar sosa traje svega nekoliko minuta, a ukus je neuporedivo bolji od kupovnog.