Domaći recept za tartar sos koji morate da imate na slavskoj trpezi: Ide uz sve, a sprema se lako

Recept za tartar sos Foto: Florian Schultze / Panthermedia / Profimedia

Tartar sos je klasik među sosovima koji se često koristi kao dodatak prženim jelima, morskim plodovima, pomfritu i roštilju. Ako želite pripremiti svež, domaći tartar sos sa savršenom kremastom teksturom, evo brzog i jednostavnog recepta!

Sastojci za tartar sos:

  • 200 g majoneza
  • 1 kašika sitno iseckanog kiselog krastavca
  • 1 kašika sitno iseckanih kapara
  • 1 kašika sitno iseckanog peršuna
  • 1 čen belog luka (izgnječen)
  • 1 kašičica limunovog soka
  • So i biber po ukusu

Uputstvo za pripremu

  1. U srednjoj činiji, pomešajte majonez, kiseli krastavac, kapare, peršun i beli luk.
  2. Dodajte limunov sok i dobro izmešajte sastojke dok se ne sjedine.
  3. Po ukusu, dodajte so i biber, i još jednom sve promešajte.
  4. Ostavite tartar sos u frižideru 15-30 minuta pre serviranja, kako bi se ukusi sjedinili.

Saveti za najbolji tartar sos

Recept za domaći tartar sos Foto: Maria Comarova / imageBROKER / Profimedia
  • Koristite domaći majonez za autentičan i bogat ukus.
  • Dodajte malo senfa za dodatnu pikantnost.
  • Za hrskavu teksturu, koristite sveže krastavce umesto kiselih.

Gde koristiti tartar sos?

Tartar sos je idealan dodatak uz pohovane riblje filete, riblje štapiće, pomfrit, pečene krompiriće, i razna jela s roštilja. Priprema domaćeg tartar sosa traje svega nekoliko minuta, a ukus je neuporedivo bolji od kupovnog.