Recept za domaći paradajz sos koji se pravi brzo i lako, a bolji je od bilo kojeg kupovnog

Paradajz sos Foto:Shutterstock

Domaći paradajz sos ima nogo prednosti u odnosu na kupovni, a najbolja stvar u vezi s ovim receptom je što se pravi izuzetno lako i brzo.

Prednosti domaćeg paradajz sosa u odnosu na kupovni

Svežina sastojaka

Kada pravite sos kod kuće, možete koristiti sveže sastojke poput paradajza, luka i začina, što doprinosi bogatijem ukusu i teksturi.

Kontrola nad sastojcima

Kada sami pravite sos, imate potpunu kontrolu nad sastojcima koji se koriste, što znači da možete izbegavati dodatke poput konzervansa, aditiva ili viška soli koji se često nalaze u kupovnim sosovima.

Prilagodljivost ukusu

Kod kuće možete prilagoditi sos prema svom ukusu, dodajući ili izbacujući začine i sastojke kako želite. To vam omogućava da kreirate sos koji savršeno odgovara vašem nepcu.

Sveža aroma

Domaći sos često ima intenzivniju i svežiju aromu u poređenju s kupovnim sosovima, zbog nedostatka dugotrajne obrade i konzerviranja.

Zadovoljstvo pravljenja

Pravljenje sopstvenog paradajz sosa može biti zadovoljavajuće iskustvo, dajući vam osećaj postignuća i povezanosti sa hranom koju jedete.

Sve u svemu, domaći paradajz sos pruža ne samo ukusnije jelo, već i zadovoljstvo i kontrolu nad kvalitetom i sastojcima.

Domaći paradajz sos – sastojci:

Paradajz sos Foto:Shutterstock

10-12 komada paradajza roma, odnosno šljivara

belog luka po ukusu

crnog luka po ukus

3 kašike maslinovog ulja

so i biber po ukusu

Domaći paradajz sos – priprema:

Isecite paradajz na polutke i pecite ga sa belim i crnim luk, maslinovim uljem, solju i biberom na 220 stepeni 45 minuta.

Izmiksajte sve i dodajte začine po svom ukusu. U obzir dolaze perpun, korijander, beli luk u prahu, crni luk u prahu, slatka aleva paprika, ljuta tucana paprika… Mogućnosti su beskonačne!

Ohlađen sos pakujte u tegle.