![čupavci](https://zadovoljna.nova.rs/wp-content/uploads/2023/11/11/1699712282-shutterstock_372789865-750x615.jpg)
Čupavci su jednostavan kolač koji se lako pravi, a ostaju sveži i mekani po nekoliko dana.
Čupavci su kolači bez kojih nekada nije moglo da se zamisli neko slavlje, a bili su nezaobilazni i nakon nedeljnog ručka. Prave se od jednostavnih sastojaka koje svaka domaćica ima kod kuće, a uspevaju iz prve. Ukoliko ste se poželeli starinskih kolača, onda je ovaj recept idealan za vas. Odličan su izbor za slavsku trpezu, ali i za lep porodični vikend ručak.
Sastojci:
Za biskvit:
3 jajeta
10 kašika šećera
13 kašika ulja
100 ml mleka
16 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Za preliv:
150 ml mleka
150 g čokolade
150 g margarina
150 g šećera
100 g kokosa
Priprema:
Ulupajte belanca, pa dodajte šećer, kašiku po kašiku. Zatim dodajte žumanca jedno po jedno sve vreme muteći. Ulijte mleko I sjedinite.
Dodajte i brašno i prašak za pecivo.
Smesu istresite u četvrtast pleh srednje veličine i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta.
Pečen biskvit ostavite da se prohladi, pa tek onda secite.
Margarin i mleko stavite u šepricu i zagrevajte na laganoj vatri uz mešanje. Kad je margarin skoro otopljen, dodajte čokoladu i šećer, pa mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Ostavite da se prohladi, a zatim ohlađeni biskvit umočite u čokoladu, a potom uvaljate u kokos, piše Stil.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: