Recept za čorbicu koju Ana Ivanović jede jer je sjajna za imunitet i prava vitaminska bomba

ana ivanović čorba
Foto:Screenshot/Instagram/anaivanovic

I zdravo i ukusno.

„Čorba od graška da bustujem imunitet. Bogata je mnogim nutrijentima, vitaminima i antioksidansima“, to je Ana Ivanović napisala na društvenoj mreži X uz fotke zelenog potaža.

I možda smo navikli da grašak jedemo klasično skuvan, ali čorbu od njega zaista vredi probati.

Potaž od graška

Sastojci:

crni luk

1/2 čena belog luka

l/2 šargarepe

l/2 krompira

500 g zaleđenog graška

200 ml neutralne pavlake po želji

maslinovo ulje

so, biber

Priprema:

Na zagrejanom maslinovom ulju propržite sitno iseckan crni luk. Kad postane staklast, dodajte iseckan beli luk i još malo prodinstajte. Zatim dodajte šargarepu i krompir iseckane na kocke, prelijte sa malo vode i kuvajte desetak minuta. Kad krompir i šargarepa postanu mekani, dodajte grašak, oko litar vode, so i biber i kuvajte 15 minuta. Zatim sve usitnite štapnim mikserom, na kraju dodajte neutralnu pavlaku, začin po želji (peršun ili nanu) i vratite na vatru da sve još jednom kratko provri, piše sensa.rs.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram