Ražnjići sa sirom za uskršnju trpezu: Bogatstvo ukusa u kojem će uživati cela porodica

Foto: Shutterstock

Jeste li znali da na roštilj možete da stavite i sir? Halloumi je idealan je pripremu ražnjića i ovaj tip termičke obrade.

Halloumi je polutvrdi beli sir od ovčjeg, kozjeg i kravljeg mleka koji se ne mrvi niti rastapa u dodiru s toplotom, pa je idealan za roštiljanje.

Pre nego što ga stavite na roštilj ili gril-tiganj, sjedinite ga s ukusnom marinadom. Mi vam za uskršnju trpezu predlažemo kombinaciju meda, sezamovog ulja, čilija i limete.

Sastojci:

450 g halloumi sira

3 kašike sosa od soje

3 kašike meda

1 limeta

1 čili papričica

1-2 čena belog luka

1 kašičica tostiranog sezamovog ulja

biber po želji

Priprema:

Halloumi narežite na debele prutiće i stavite sa strane.

U posudi pomešajte sos od soje, med, sok i koricu jedne limete, jednu najeckanu čili papričicu, naseckani beli luk, sezamovo ulje i biber po želji.

U marinadu uronite narezani sir. Pustite da se sir marinira barem sat vremena.

Kad ste spremni za pečenje izvucite sir iz marinade, nabodite ga na štapiće za ražnjiće i pecite oko četiri minuta sa svake strane.

Tokom pečenja premazujte sir s preostalom marinadom.

Poslužite pečene ražnjiće od sira odmah s prilogom po želji, piše Punkufer.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram