
Jeste li znali da na roštilj možete da stavite i sir? Halloumi je idealan je pripremu ražnjića i ovaj tip termičke obrade.
Halloumi je polutvrdi beli sir od ovčjeg, kozjeg i kravljeg mleka koji se ne mrvi niti rastapa u dodiru s toplotom, pa je idealan za roštiljanje.
Pre nego što ga stavite na roštilj ili gril-tiganj, sjedinite ga s ukusnom marinadom. Mi vam za uskršnju trpezu predlažemo kombinaciju meda, sezamovog ulja, čilija i limete.
Sastojci:
450 g halloumi sira
3 kašike sosa od soje
3 kašike meda
1 limeta
1 čili papričica
1-2 čena belog luka
1 kašičica tostiranog sezamovog ulja
biber po želji
Priprema:
Halloumi narežite na debele prutiće i stavite sa strane.
U posudi pomešajte sos od soje, med, sok i koricu jedne limete, jednu najeckanu čili papričicu, naseckani beli luk, sezamovo ulje i biber po želji.
U marinadu uronite narezani sir. Pustite da se sir marinira barem sat vremena.
Kad ste spremni za pečenje izvucite sir iz marinade, nabodite ga na štapiće za ražnjiće i pecite oko četiri minuta sa svake strane.
Tokom pečenja premazujte sir s preostalom marinadom.
Poslužite pečene ražnjiće od sira odmah s prilogom po želji, piše Punkufer.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: