Prva stvar koju treba da uradiš s malinama čim ih kupiš

Maline
Foto: Profimedia.rs

Maline su jedna od omiljenih letnjih poslastica, jedina im je mana što u frižideru ne mogu da izdrže dugo. Ipak, postoji trik kako da im produžite život.

Ako vam je plan da pojedete maline odmah nakon kupovine, ne morate se zamarati trikovima koji im produžavaju svežinu, niti ih stavljati u frižider jer će na sobnoj temperaturi imati najviše ukusa i mirisa. Ali ako želite da ostavite maline za sutra, ipak je potrebno da se malo više angažujete oko njih.

Bonus video:

Prvo što treba da uradite – proberite sumnjive komade, one koji su suviše mekani ili su počeli da se kvare pa ih stavite u frižider, piše Punkufer. Takođe, maline perite uvek neposredno pre nego što ćete ih pojesti kako se ne bi prebrzo pokvarile. Kako bi trajale i do nekoliko dana, maline stavite u posudu koju pokrijte vlažnim papirom pa ostavite u hladnjaku. Maline možete prethodno namočiti u kupki sa sirćetom, baš kao i jagode. Ne brinite se, ukus sirćeta se neće kasnije osetiti.

Više od nedelju dana maline će preživeti jedino zamrznute. Ako želite da ih sačuvate u zamrzivaču, najpre ih operite, osušite na papirnim ubrusima i nakon što se osuše, stavite ih na tacnu u jednom sloju pa prebacite u zamrzivač. Nakon nekoliko sati ih izvadite i prebacite u posude za zamrzavanje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram