Proslavili smo Svetski Nutella dan

Foto: Promo

Dan kad ceo svet širi Nutella osmeh.

Ljubitelji Nutella brenda su se u nedelju 5. februara okupili u beogradskom Ušću i novosadskom BIG šoping centru kako bi proslavili Svetski Nutella dan i podelili svoju Nutella ljubav.

Svetski Nutella dan je proslavljen svuda u svetu, kao i kod nas. Nekoliko stotina ljubitelja Nutella namaza od lešnika je uživalo u Nutella palačinkama sa lešnicima, u palačinkama sa crvenim voćem – jagodama, borovnicama i malinama, kao i u palačinkama sa bananama. Poznati gastronom Lepi Brka je još jednom pokazao koliko je vešt u dekorisanju palačinki po Nutella receptima, a Nutella obožavaoci su pokazali koliko vole omiljeni namaz od lešnika i koliko svoju Nutella ljubav vole da dele sa najmilijima.

Foto: Promo

Najveći Nutella fanovi su rado fotografisali svoje uživanje na Nutella druženju, a pozitivnu atmosferu sa slavljeničkog okupljanja su brzo podelili na društvenim mrežama, kako to čine i hiljade Nutella obožavalaca širom sveta na Svetski Nutella dan.

Foto: Promo

Nutella i Lepi Brka su svim Nutella ljubiteljima podelili i originalne Nutella recepte za palačinke, kako bi se u deljenju Nutella ljubavi uživalo svakoga dana, sa porodicom i najbližim prijateljima.

Inače, Svetski Nutella dan se obeležava svakog 5. februara od 2007. godine, kada je američka blogerka Sara Roso spontano pokrenula slavljenički dan, kako bi ujedinila globalnu Nutella zajednicu i proslavila Nutella strast na društvenim mrežama. Od tada je Svetski Nutella dan globalni fenomen koji spaja hiljade fanova koji dele svoje Nutella priče i recepte širom sveta.

O Nutella brendu

Foto: Promo

Nutella je rođena 1964. Jedinstveni namaz od lešnika koji milioni ljudi širom sveta obožavaju, napravljen je od pažljivo odabranih visokokvalitetnih sastojaka, zahtevnim procesom proizvodnje koji je inspirisan zanatstvom.

Danas se ovaj popularni namaz od lešnika proizvodi u 11 fabrika širom sveta, dostupan je u oko 170 zemalja, a prodaje se već 59 godina.