![prebranac recept](https://zadovoljna.nova.rs/wp-content/uploads/2024/04/14/1713100685-shutterstock_1709925436-750x521.jpg)
Isprobajte recept za prebranac, vrlo ukusno jelo koje je posebno popularno tokom posta.
Prebranac sastojci:
500 g pasulja tetovca
700 g crnog luka
2-3 lista lorbera
so i biber po ukusu
100 ml ulja
1 kašika mlevene crvene paprike
Prebranac priprema:
Opran pasulj prokuvati u čistoj vodi, ocediti ga i još malo proprati. Sipati čistu vodu za otprilike dva prsta iznad pasulja i staviti da se kuva. Kuvati pasulj dok ne omekša (paziti da se ne prekuva, zrna treba da su cela, a mekana). Paziti da pasulj ne zagori, treba da se krčka na tihoj vatri. Količina vode ne sme da bude suviše velika već toliko da pasulj bude samo potopljen.
Luk iseći na sitne kockice i pržiti na ulju dok ne omekša, pa skloniti sa ringle i dodati začine. Izmešati pasulj sa dinstanim lukom.
Ko voli ljuto, može da doda jednu ljutu papričicu. Gotovu smesu sipati u šerpu (veličine oko 2,5 l) ili tepsiju u kojoj će se zapeći.
Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći oko sat i po vremena. Na kraju u prebrancu ne sme da ostane neukuvana voda, da bude redak, ali ni preterano gust i osušen, prenosi N1info.rs.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: