Jedan je od omiljenih posnih kolača.
Sastojci
30 kašika brašna
20 kašika šećera
25 kašika ulja
35 kašika vode
1,5 prašak za pecivo
200 g kokosa
50 g kakao praha
50 g posne čokolade
100 ml vode
200 g posnog margarina
150 g šećera
Priprema
Izmešajte brašno i prašak za pecivo, dodajte 20 kašika šećera, 25 kašika ulja i 35 kašika vode (ulje i vodu sastavite, pa onda dodajte brašnu) Umutite mikserom i sipajte u podmazan pleh. Pecite na 180 stepeni 15-20 minuta. Proverite čačkalicom da li je pečeno, kao i sve ostale biskvite – treba da blago porumeni.
U šerpici zagrejte mešavinu kakao praha i šećera razmućenu u 100 ml vode. Kada se to lepo istopi, dodajte čokoladu i margarin i mešajte da se smesa izjednači.
Biskvit secite na kockice kada se ohladi, pa umočite jednu po jednu u mlaku glazuru. Zatim uvaljajte u kokos, piše Coolinarika.
BONUS VIDEO: Mafini sa komadićima čokolade
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: