![](https://zadovoljna.nova.rs/wp-content/uploads/2023/12/10/1702220119-shutterstock_789993979-750x498.jpg)
Pravićete je i kad mrsite.
Poznata je kao carska pita, ali i kao španska pita jer je jako slična piti s povrćem, tradicionalnom specijalitetu iz Španije.
Odlična kao prilog, fantastična kao predjelo, idealna za doručak ili večeru.
Sastojci:
200 g posnog biljnog sira
1 šoljica ulja
1 šoljica brašna
1 šoljica kukuruznog brašna
1 prašak za pecivo
100 g crvene paprike
100 g zelenih maslina
1 šoljica kisele vode
soli po ukusu
![](http://zadovoljna.nova.rs/wp-content/uploads/2023/12/10/1702220133-shutterstock_1047941773-1024x768.jpg)
Priprema
Biljni sir narendajte, crvenu papriku i masline iseckajte na sitne kockice, sve ostale sastojke izmešajte u činiji prepučite u tepsiju.
Pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni, piše portal posnajela.rs.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: