Posna španska pita pravi se tako lako, a puna je iznenađenja i ukusa

Foto: Shutterstock

Pravićete je i kad mrsite.

Poznata je kao carska pita, ali i kao španska pita jer je jako slična piti s povrćem, tradicionalnom specijalitetu iz Španije.

Odlična kao prilog, fantastična kao predjelo, idealna za doručak ili večeru.

Sastojci:

200 g posnog biljnog sira

1 šoljica ulja

1 šoljica brašna

1 šoljica kukuruznog brašna

1 prašak za pecivo

100 g crvene paprike

100 g zelenih maslina

1 šoljica kisele vode

soli po ukusu

Foto: Shutterstock

Priprema

Biljni sir narendajte, crvenu papriku i masline iseckajte na sitne kockice, sve ostale sastojke izmešajte u činiji prepučite u tepsiju.

Pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni, piše portal posnajela.rs.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram