Predstavljamo vam recept za posnu čokoladnu keks tortu koja ne samo da je posna i ukusna, već i jednostavna za pripremu.
Ova poslastica je odličan izbor za slavsku trpezu, ali i za lep porodični vikend ručak.
Sastojci:
400 g posnog keksa
800 ml biljnog mleka (sojino, bademovo)
2 kesice pudinga s ukusom vanile
100 g posne crne čokolade
125 g margarina
125 g šećera
1 vanilin šećer
Za umakanje keksa:
1 kašika nes kafe (ili turska samo razblažena biljnim mlekom)
2 dl mlake vode
1 kašičica ruma
1 šoljica biljnog mleka
Priprema:
Skuvajte puding od vanile s biljnim mlekom i ostavite da se ohladi.
Penasto umutite margarin sa šećerom.
Neprekidno mešajući u ohlađen puding dodajte umućen margarin i vanilin šećer.
U umućen krem dodajte čokoladu otopljenoj na umerenoj vatri i opet dobro umutite.
Pomešajte sve sastojke za umakanje keksa.
U posudu za tortu namočite keks, poređajte prvi red, pa namažite fil i tako redom dok ne utrošite sastojke. Završite tankim slojem fila na koji možete narendati čokoladu ili posuti mrvljeni posni keks.
Ohladite pre služenja, piše 24sedam.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: