Posna čokoladna keks torta gotova za pola sata, a ukus obara s nogu

Foto: Daniel Reiter / Panthermedia / Profimedia

Predstavljamo vam recept za posnu čokoladnu keks tortu koja ne samo da je posna i ukusna, već i jednostavna za pripremu.

Sastojci:

400 g posnog keksa

800 ml biljnog mleka (sojino, bademovo)

2 kesice pudinga s ukusom vanile

100 g posne crne čokolade

125 g margarina

125 g šećera

1 vanilin šećer

Za umakanje keksa:

1 kašika nes kafe (ili turska samo razblažena biljnim mlekom)

2 dl mlake vode

1 kašičica ruma

1 šoljica biljnog mleka

Priprema:

Skuvajte puding od vanile s biljnim mlekom i ostavite da se ohladi.

Penasto umutite margarin sa šećerom.

Neprekidno mešajući u ohlađen puding dodajte umućen margarin i vanilin šećer.

U umućen krem dodajte čokoladu otopljenoj na umerenoj vatri i opet dobro umutite.

Pomešajte sve sastojke za umakanje keksa.

U posudu za tortu namočite keks, poređajte prvi red, pa namažite fil i tako redom dok ne utrošite sastojke. Završite tankim slojem fila na koji možete narendati čokoladu ili posuti mrvljeni posni keks.

Ohladite pre služenja, piše 24sedam.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram