Popularni sastojak koji je zapravo višak u vašoj kajgani

kajgana
Foto: - / Digifoodstock / Profimedia

Kajgana se relativno lako pravi, zbog čega je omiljena i među ljudima koji nisu vešti u kuhinji. Ipak, postoji jedna česta greška koju mnogi prave kada je spremaju, a to je dodavanje popularne namirnice kojoj prema navodima kulinarskih stručnjaka tu nije mesto.

Kao što mnogi pretpostavljaju, radi se o mleku. Naime, mnogi imaju običaj da nakon što umute jaja u njih dodaju ovu tečnost, verujući da će tako popraviti ukus i jaja učiniti kremastijim. Prema Robiju Melvinu, čoveku koji piše o kuvanju za magazin Southern Living, mleko u prženim jajima uradiće samo jednu stvar: zaseniće njihov ukus.

Ako ste pazarili kvalitetna jaja, svakako vam ne treba nešto što će pojesti njihov ukus. U slučaju da ipak želite da vaša kajgana bude kremasta, Melvin preporučuje da je pravite na puteru. Njegov savet je i da jaja nikada ne mutite u samom tiganju, već u nekom drugom sudu, iz koga ćete ih sipati u dobro zagrejan tiganj, piše City Magazine.

Kajgana se po pravilu ne prži dugo, već se nakon najviše minut sklanja sa ringle. Jaja se spatulom ili varjačom mešaju tokom prženja tako da budu potpuno skuvana, ali ne i prepečena. Kada su gotova mogu se posoliti i pobiberiti po ukusu i poslužiti na tanjiru ili tostu.

BONUS VIDEO: Pica u kućnim uslovima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram