„Tajni“ sastojak s kojim će palačinke biti finije nego ikada

Palačinke
Foto: Shutterstock

Nema ništa bolje od mekih, lakih palačinki koje uz omiljeni nadev postaju desert iz snova. Mnogi vole da jedu i spremaju palačinke, a ako ste i majstor u njihovoj pripremi svakako probajte jedan "tajni" sastojak sa kojim će palačinke biti finije nego ikada.

Za najfinije palačinke ne morate ništa promeniti od sastojaka u smesi, već je reč o tome na čemu pečete palačinke. Naime, ulje na kojem se prethodno pržila slanina daće palačinkama neverovatno dobar ukus, piše Zadovoljna.hr. 

Najbolje bi bilo da koristite sveže ulje za prženje, što znači da jednostavno isprženu slaninu izvadite iz tiganja, izlijete višak ulja i sipate smesu za palačinke, kao što to i inače radite. Međutim, možete koristiti i ulje koje je stajalo u frižideru, jer se ono nakon upotrebe može čuvati u frižideru do mesec dana, važno je samo da ga procedite pre nego štoi ga stavite u frižider kako u njemu ne bi bilo ostataka hrane.

Ulje na kojem se pržila slanina daće palačinkama posebno neodoljiv ukus pa se nemojte iznenaditi ako ih počnete još češće spremati za svoju porodicu, prijatelje i, naravno, sebe.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram