Ovaj napitak je spas od mamurluka – a svi ga imamo u fridžu

šotovi
Piće koje ubija mamurluke postoji u našim frižiderima, Foto: Jakub Gojda / Alamy / Alamy / Profimedia

Tegla s kiselim krastavcima mnogima je stalan gost u frižideru, ali ne znaju svi da je “kiselkasti sok” riznica zdravlja - naravno ukoliko obratite pažnju i potrudite se da uzmete onaj bez konzervansa.

U razgovoru s jednom od najboljih šankernki na svetu Šanel Adams saznalo se da je jedan od zanimljivih trendova ispijanje tečnosti koja je češće deo zimnice, a ne barske ponude.

Nakon čašice viskija trgne se čašica vode od kiselih krastavaca na eks, a taj se specijalitet nazva “pickleback”. U brojnim američkim barovima upravo je to specijalitet kuće.

Taj “izum” nije rezervisan samo za SAD. Rusi tečnosti od kiselih krastavaca piju s votkom, a u Meksiku se kombinuje s tekilom. Razlog tome je ublažavanje alkohola, a neki tvrde da ublažava mamurluk. Pisac iz New Yorka i vlasnik bara Tobi Cećini svoje je iskustvo sa ovim ‘šotovima’ koji su zapalili SAD opisao kao nešto izvrsno. Uz svaki viski koji je naručio trznuo je i “kiseli krastavac”, a osim što ujutro nije bio još uvek pijan, sutradan se mnogo bolje osećao.

“Popio sam ih desetak, a ujutro sam bio potpuno izlečen od prehlade i nimalo mamuran.”

Pickleback se pije i s burbonom, a prema Tobijevim rečima kombinacija arome dima i kiselkastih nota savršeno se nadopunjava.

Tečnost od kiselih krastavaca ima i dodatne blagodati – smanjuje kontrakcije mišića, pospešuje količine elektrolita u organizmu, hidrira, a ubija i štetne bakterije u želucu, Haber.ba.

***

Bonus video: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram