Ova aroma kafe je zaludela planetu, ima najlepši ukus jeseni i trenutno je pravi hit kod nas!

Foto: Promo

Još sa prvim danima septembra, mnogi od nas postaju nostalgični.

Nema više toplih dana, prijatnih večeri u baštama, na terasama restorana, negde pored mora… Odmori su završeni. Moramo da priznamo, sve nas nekada uhvati ovaj “bluz” za letom… Ali, isto tako, nostalgija koju osećamo meša se sa osećajem sreće i topline i iščekivanja novih lepih dešavanja koje nam jesen donosi…

Počinju nova poglavlja na poslu, kujemo nove planove šta sve treba uraditi do kraja godine, koja nekako prođe baš brzo… Jesen je vreme promena i za nas i za prirodu koja se takođe priprema za hladnije dane i pokazuje svoju čarobnu transformaciju. Sve više nam se druži sa prijateljima, porodicom, uz neki lep film… “Osmeh Mona Lize”, “Miris žene”, “Čudesni svet Amelije Pulen”, “Jesen u Njujorku”… – mnogo romantike, ljubavi, mnogo narandžaste boje, jesenjeg lišća obasjanog suncem…

Taj osećaj topline, može dodatno da upotpuni neki mirisni napitak… Kafa sa ukusima i mirisima jeseni je uvek dobar izbor. Nespresso je prošle godine prvi put svojim potrošačima u Srbiji ponudio fantastičnu aromu Pumpkin Spice Cake iz Original linije, a i ove godine se ovaj ukus koji odiše toplinom doma i porodice vraća u naše šoljice za kafu.

Foto: Promo

Ova kafa odiše začinskim notama karanfilića, cimeta i kardamoma sa slatkim suptilnim ukusom bundeve, a čine je zrna Arabike iz Brazila i Kolumbije. Brazilska kafa koja je deo ove mešavine, lagano je pržena kako bi ostala glatka, a njene žitarične note netakute, dok se većina kolumbijskih zrna kafe kratko prži kako bi oslobodila sve svoje fine aromatične sastojke.  Fino mlevenje daje intenzitet ovoj harmoničnoj kafi. Evo kako da pripremite ovaj divni jesenji napitak:

Sastojci:

Jedna kapsula Pumpkin Spice Cake 40 ml

100 ml mleka sa 1,5% masti

10 g javorovog sirupa

10 g meda

15 g semenki bundeve

1 g cimeta u prahu

Priprema:

Sipajte 100 ml hladnog mleka sa 1,5% masti direktno u Nespresso Aeroccino uređaj. Zatvorite poklopac, kratko pritisnite dugme za pripremu penastog mleka i pripremite ga za Cappuccino. Stavite 10 g meda na dno Barista Recipe čaše. Pustite da kafa Pumpkin Spice Cake iz aparata isteče u čašu, prelijte penasto mleko preko kafe. Ukrasite semenkama bundeve, prelijte kapima javorovog sirupa i cimetom na vrhu.

Foto: Promo

A pored kapsula i aparata iz Original linije, Nespresso sada u svom asortimanu ima i novi sistem za pripremu kafe VERTUO. Uz pomoć inovativne Centrifusion™ tehnologije VERTUO aparati pripremaju kafu koja ima izuzetnu punoću ukusa, a njena kremasta tekstura sigurno će zadovoljiti i one sa najistančanijim ukusom. Inteligentni sistem ekstrakcije pruža neverovatno visok nivo preciznosti jer VERTUO aparat prepoznaje bar-kod na VERTUO kapsuli i u skladu s očitanim informacijama, prilagođava parametre kako bi pripremio najkvalitetniju kafu u željenoj dužini. Virtuozno, zar ne? Zato se zove VERTUO!

A kada je reč o aromama – ne brinite. Od 35 različitih ukusa, koliko ih ima u VERTUO liniji, sigurno će i oni najizbirljiviji ljubitelji kafe biti zadovoljni. U četiri veličine kapsule nalaze se najbolje i najbrižljivije osmišljene mešavine kvalitetne Nespresso kafe koja garantuje uživanje u bogatom izboru aroma: od lešnika, kakaoa, voćnih nota, preko karamele, dima, drvenastih ili žitaričnih nota… Uživajte, VERTUO vam upravo to i pruža. VERTUO aparat i kapsule možete pronaći i na Nespresso web shopu, kao i u Nespresso buticima.