![](https://zadovoljna.nova.rs/wp-content/uploads/2024/03/13/1710342019-shutterstock_762162805-750x500.jpg)
Naizgled otmeni italijanski desert nema komplikovane sastojke, a ne iziskuje ni posebne veštine. Naziv "sfogliatine" dolazi od italijanske reči za listove, otkrivajući da se radi o lisnatom testu.
Listovi se seku na trake, premazuju tankim slojem glazure koja tokom pečenja puca i u kombinaciji s džemom od jagode stvara privlačnu šaru.
Sastojci za sfogliatine:
2 lista smrznutog lisnatog testa, odmrznuta
75 g šećera u prahu
15 g belanaca
2-3 kašike džema od jagoda
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Dva pleha za pečenje obložite papirom za pečenje.
Oštrim nožem ili sekačem za picu isecite svaki list lisnatog testa na 16 delova, pravougaonika od oko 2,5 x 10 cm pa ih složite na pripremljeni pleh za pečenje, malo razmaknute jedan od drugog.
Prosejte šećer da uklonite grudvice. Dodajte belanca i miksirajte dok se dobro ne sjedini.
Testo ravnomerno premažite glazurom od belanaca.
U manju posudu sipajte džem pa ga prebacite u poslastičarsku vrećicu i istisnite ga u obliku križića na glazuru.
Pecite 20 minuta ili dok štapići ne porumene i postanu hrskavi. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade, piše Pun kufer.
Pratite nas i na društvenim mrežama: